MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 1 Kasım seçimlerinde sandıktan yeterli oy alamayınca vekil seçilemedi. MHP, uzun bir sürenin ardından Yozgat’ta yeniden vekilsiz kaldı.

 AK Parti’nin 4-0 yaptığı Yozgat’ta kaybeden MHP oldu. MHP 7 Haziran seçimlerinde oyunu artıran parti olmasına karşılık, 1 Kasım seçimlerinde Yozgat’ta yere çakıldı.

2002 seçimlerinden sonra Yozgat’ta yapılan tüm genel seçimlerin tamamında bir milletvekili çıkarmayı başaran MHP, bu kez kaybetti. 

2002 yılında gerçekleşen genel seçimlerde MHP’nin ülke genelinde baraj altında kalması sonucu Yozgat’ta AK Parti 5 milletvekili çıkarırken, CHP’de 1 milletvekili çıkarmıştı. 

Daha sonra yapılan tüm genel seçimlerde MHP, Yozgat’ta bir milletvekili çıkarmayı başarmış ve 7 Haziran seçimlerinde de oylarında ciddi manada artış gerçekleştirmişti.

Dün yapılan seçimlerde MHP, ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da ciddi manada oy düşüşü yaşadı ve vekil çıkaramadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurmaylarından MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’da seçilemeyerek parlamenterliğini kaybetti. Seçim sonuçlarının ilanıyla birlikte MHP seçim karargahı kısa sürede boşalarak partililer evlerine dağıldı.

KURMAYLARINI KAYBETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimleriyle birlikte yakın kurmaylarının birçoğunu da kaybetti.

Buna göre 5 ay önceki 7 Haziran seçimlerinde Bayburt, Giresun, Kırıkkale, Gümüşhane, Uşak, Kırşehir, Nevşehir, Burdur ve Aksaray’dan ilk kez bir milletvekili çıkaran MHP, bu kez bu illerde sıfır çekti.

MHP’nin en üst organı sayılan Başkanlık Divanı’nın iki üyesi ise hayal kırıklığına uğradı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Sadir Durmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili adayı Ruhsar Demirel, TBMM Başkan Vekili Trabzon Milletvekili adayı Koray Aydın ile eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın meclis dışında kalması partide şaşkınlık yarattı.
Editör: TE Bilişim