Ak Parti’de temayül sürecinin tamamlanmasının ardından gözler parti genel merkezinin vereceği karara çevrildi. Mevcut 4 milletvekili ve eski il başkanının katılmadığı temayül yoklamasından çıkan sonucun hangi ölçülerde değerlendirileceği, başbakanın tutumu ve teşkilatların son kararı merakla bekleniyor.

Milletvekili sayısı 6’dan 4’e düşen Yozgat’ta siyasi partilerin kendi içinde milletvekili adaylarını belirlerken izleyeceği yol kamuoyu ve seçmen tarafından dikkatle ve merakla izleniyor. Özellikle Ak Parti’de mevcut milletvekillerinden kimlerin listede yer alacağı ve temayülde çıkan sonucun hangi ölçüde değerlendirileceği ciddi merak konusu.

            Ak Parti geçtiğimiz hafta sonu yaptığı teşkilat temayülü ile 35 milletvekili aday adayından 30’unu delegesinin takdirine sunmuştu. Yapılan temayül yoklamasında İşadamı İsmail Yılmaz en fazla oyu olarak yoklamadan birinci çıkan isim oldu. Daha önceki temayül yoklamalarında ortaya çıkan tablonun aday listelerine yansımaması bu yıl ki temayül yoklamasının ne ölçüde değerlendirileceğini de merak konusu haline getirdi. Partili-partisiz Yozgat kamuoyu, Ak Parti’de bundan sonraki süreci yakından takip ediyor. Ak Parti’de temayülde belirli bir oy yüzdesi elde eden aday adaylarının parti genel merkezlerinde değerlendirileceği sürece girildi. Genel merkezde oluşturulan komisyon teşkilat temayülü ve mevcut milletvekillerinin durumlarını değerlendirecek. Yozgat Teşkilatını da dinleyecek olan komisyon, 11 Nisan 2011 tarihinde Ak Parti’nin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçime girecek milletvekili adaylarını belirleyecek.

Editör: TE Bilişim