Hükümet niye acizdir! Çünkü lafla fiyatlar düşebiliyorsa, bu hükümetin acziyetidir. Eğer daha et ithal etme lafı çıktığı zaman fiyatlar düşüyorsa, demek ki arada bir spekülatif kazanç var demektir. Devletin vazifesi zaten, bu spekülatif kazancı önlemektir. Demek ki, önlenemediğine göre, bu hükümet acizdir'' dedi.
     Kılıçaslan yaptığı yazılı açıklamada, çok kısa zamanda bu kadar çok hayvanın tedarik edilmesinin çok zor olduğunu, zira belli şartların konulup, sürecin işlemesi gerektiğini hatırlatarak, ''400 ile 500 kilo arası olacak, 10 günde getirilecek denilmiş. Bunların hepsinin pratik olarak yapılması mümkün değil. Ve neticede, rekabet olmadan birisine de verdiler. Ama sonradan akılları başına geldi. Bu şekilde, iş böyle olmaz dediler. Şimdi yeni bir ihale daha yapacaklar. Ayrıca, madem ki, ithalatın lafı bile fiyatı düşürmeye kafi geliyorsa, kısa zamanda bunu sıkıştırmaya da gerek yoktur'' görüşünü savundu.
     Parti olarak et ithalatına karşı olduklarını da vurgulayan Şahin Kılıçaslan, et ithalatıyla, kısa vadede problemin çözülebileceğini, ancak uzun vadede bunun mümkün olmadığını bildirdi. Kılıçaslan, ''Hayvancılığı öldürürsünüz. Daha önce et ithal ediliyordu. Refahyol döneminde et ithalatının durduğunu ve destekle hayvan üretimi arttı çitçilerimiz çok iyi hatırlar. Türkiye'de et sıkıntısı çekilmedi. Ancak 1999'dan sonraki tarım ve hayvancılık politikalarıyla, et ithal eder hale geldik. Bunun da en büyük vebalı 8 yıldan beri iktidarda bulunan AK Parti iktidarınındır'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim