AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ''İstiklal Marşı, vatanımıza göz diken düşmanlara, ülkemizi bölmeye çalışan vatan hainlerine karşı, güçlü duruşumuzun bir göstergesidir'' dedi.

     Açıkgöz, İstiklal Marşının kabulü dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Marşı'nın, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiir olduğunu ifade etti.

     İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanı olduğunu belirten Açıkgöz'ün şöyle devam etti;

     ''Milletimizin çektiği sıkıntı ve acıları bizzat kendisi de yaşayan Akif, milletimizin kalbinden geçenleri, bir sanatçı duyarlılığıyla sezinlemiş, vatan aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olmuştur. İstiklal Marşının metninde ifade edilenler, milletimizin bin yıllık tarihinin ve yeryüzündeki varoluşunun çok net bir anlatımıdır aslında. O, diliyle, üslubuyla, içeriğiyle, heyecanıyla yüzlerce yıllık geleneğimizin yaşayan bir mirasıdır.

     Türk milleti bugünlere kolaylıkla gelmemiş, çok ağır bedeller ödemiştir. Üzerinde yaşadığımız toprakların her bir karışı, binlerce şehit verilerek korunmuştur.

            İstiklal Marşı, vatanımıza göz diken düşmanlara, ülkemizi bölmeye çalışan vatan hainlerine karşı, güçlü duruşumuzun bir göstergesidir.''

     Açıkgöz, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıldönümünü kutlarken, yakın tarihimize mal olmuş olan büyük şahsiyetleri, Türkiye'nin yeniden kuruluşu ile ilgili bir döneminde hatırlanılacağını kaydetti, ''Milli Mücadele'nin zor şartlarını, buna rağmen hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyen, aksine kitlelere ümit aşılayan bir büyük şairin mütevazı hayatını bilmekle bilhassa gençlerimiz çok şey kazanacaktır. AK Parti İl Yönetimi olarak, Gazi meclisin tüm üyelerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli şairimiz Mehmet Akif'i, bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve Akif'in şu sözlerini tekrarlıyoruz; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim