Yaklaşan genel seçimler öncesi milletvekili aday adayı olmak isteyen Yozgatlı bürokratlar görevlerinden istifa etti. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç’tan Ankara Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyesi Taner Demirer’e, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa İlbaş’tan Türk Standartları Enstitüsü Afyon ve Uşak İl Temsilcisi Kürşat Bacanlı’ya pek çok isim kamu görevinden istifa etti.

Yozgat dışında farklı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çok sayıda Yozgatlı bürokrat, 7 Haziran genel seçimleri öncesi görevlerinden istifa etti. İstifalar neticesinde kimi bürokrat Yozgat’tan kimileri ise yaşadıkları illerden milletvekili aday adayı olarak siyaset arenasında boy gösterecek.

AK PARTİ İÇİN İSTİFA ETTİLER

AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak isteyen İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kayseri Yozgatlılar Derneği Başkanı Kuddusi Erkılıç,  Ankara Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyesi Taner Demirer, TBMM’de görevli eski danışmanlardan Zeki Karatekin, Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Metin Aksoy görevlerinden istifa etti. 

Konya Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Metin Aksoy da genç yaşta doçent olan akademisyenlerden. 
1980 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Metin Aksoy, Kadışehri ilçesi Vasfıbey mahallesinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Çekerek İmam Hatip Lisesi, Yozgat Erdoğan Akdağ Orta Okulu ve Zile Dinçerler Lisesi’nde tamamladı.

1999’da Avusturya Viyana Üniversitesi’nde başladığı Siyaset Bilimi Bölümü’nü 2003’de tamamladı. Aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda “Irak’ın Stratejik ve Bölgesel Önemi’’ konulu çalışması ile yüksek lisans (2004), “1990-2004 Türkiye-AB İlişkileri’’ konulu çalışması ile de doktora eğitimini (2005) tamamladı.
2005’de kayıt yaptırdığı aynı üniversite’nin Hukuk fakültesine devam etmektedir. 2006-2007 yılları arasında Londra, Stantoon Scholl of Economics’te İngilizce eğitimi alan Aksoy, kısa bir dönem özel sektörde ihracat müdürlüğü yaptı.

Mesleği dolayısıyla ulusal ve uluslararası gündemi yakından takip eden Aksoy, yazdığı köşe yazıları ve verdiği mülakatlarla yerel ve ulusal medyada fikirlerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. İleri düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Aksoy, evli ve iki çocuk babasıdır.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın danışmanı Burhan Güvenç de 9 Şubat günü istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan isim oldu. 
Görevinden istifa eden isimler arasında yer alan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kayseri Yozgatlılar Derneği Başkanı Kuddusi Erkılıç, Kayseri AK Parti milletvekili aday adayı olacak. 

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Bölümünden mezun olduktan sonra yaklaşık 34 yıl boyunca Kayseri ile bağlarını hiç koparmayan Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1992 yılında öğretim üyesi olarak göreve başladıktan sonra, 1997'de doçent, 2003 yılında profesör unvanlarını aldı.
Erkılıç, halen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başekim Yardımcılığı, Göz Anabilimdalı Başkanlığı Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapıyor. 

MHP İÇİN İSTİFA ETTİLER

MHP’de de son gün istifa haberleri geldi. MHP’den milletvekili adayı olmak isteyen Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa İlbaş, Türk Standartları Enstitüsü Afyon ve Uşak İl Temsilcisi Kürşat Bacanlı milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. 
MHP’de Ekonomist Yusuf Mertoğlu ve Şeker Fabrikaları eski genel müdürü Seyit Yücel MHP’nin milletvekili aday adaları arasında yer alıyor. 
Editör: TE Bilişim