CHP Yozgat Merkez İlçe Başkanlığı olağan kongresi Bilal Şahin Kültür Merkezi salonunda gerçekleşti. Partililerin ve delegelerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na Kazım Eliaçık ve Mahmut Açıkgöz talip oldu. Yapılan seçimlerde 127 delegesi bulunan CHP Merkez İlçe Örgütü’nde 114 delege oy kullanırken, 114 delegeden Kazım Eliaçık 79 oy, Mahmut Açıkgöz ise 35 oy aldı. Kazım Eliaçık CHP’nin yeni Merkez İlçe Örgütü Başkanı oldu.

ASLANER NOKTALADI

Yozgat’ta CHP Merkez İlçe Örgütü Başkanlığı görevini yaklaşık 15 yıldır yürüten eski başkan Bayram Aslaner olağan kongrede aday olmadı. 15 yıldan bu yana partinin merkez ilçe başkanlığı görevini yürüten Aslaner, oylama öncesi yaptığı konuşmada olağan kongre öncesi aday olmayacağını partilileriyle paylaştığını ve görevi yeni bir isme devretme kararı aldığını belirtti. Aslaner, “Yaklaşık 15 yıldan bu yana yürüttüğüm görevimi daha iyi yapabilecek bir isme bırakma kararı almıştım bundan dolayı aday olmadım. Bu sayede partimize yeni bir kan, yeni bir heyecan getirebileceğimiz arzusuyla görevimi devrediyorum. Görevimi devretmekle partime hizmetten çekilmiş değilim, yine partim için çalışıp, elimden geleni yapacağım. Seçilecek arkadaşa hayırlı olsun” diye konuştu.

KEVEN: ‘SON KONUŞMAM’

CHP İl Başkanı Ali Keven’de Merkez İlçe Örgütü kongresinde yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimleri öncesi genel merkezin isteği doğrultusunda yeniden CHP İl Başkanı olduğunu hatırlattı. CHP İl Başkanı Ali Keven, bazı partililerin genel başkanlık görevine seçilmesiyle ilgili yaptığı ithamlara cevap vererek: “Bu görevi ben istemedim, genel merkezimiz bana verdi. CHP’de görev istenmez, görev alınır. Genel merkezin verdiği bu görevi de reddedecek değildik” dedi. Ali Keven, göreve atanmasıyla birlikte CHP’nin Yozgat’ta 1 Kasım seçimlerinde başarı elde edebilmesi adına gece gündüz koşturduğunu ve şimdi ise önümüzdeki günlerde yapılacak il başkanlığı kongresinde aday olmayacağını duyurdu.

Ali Keven, “Bu benim siyasi kimliğimle bu kürsüden yaptığım son konuşmamdır. Siyasetten kopmam, bırakmam söz konusu değildir. Yine partime sonuna kadar hizmet edeceğim. Ancak il kongresinde de aday olmayacağım” dedi. Ali Keven, 1965’ten bu tarafa mücadele veren sosyal demokrat, Atatürkçü ve CHP’li bir yurttaş olduğunu hatırlatarak “Biz zaten bu uğurda bir ömür mücadele ortaya koyduk. Yozgat’ta sosyal demokrat olmak zor iştir. Ben 1965’ten bu tarafa CHP’liyim, sosyal demokratım, Atatürkçüyüm diyen her insanıma hizmet ettim, yanında yer aldım, zor gününde destekçisi oldum. Şimdi kimse yıllar sonra gelip burada delegenin iradesini ipotek altına alamaz” diye konuştu.

Ali Keven, her CHP’linin bundan sonra isimler üzerinden polemik yapmak yerine partinin başarısı için neler yapılabilir bunlara kafa yorması ve emek harcaması gerektiğini hatırlattı.
Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda CHP’nin mevcut İl Örgütü tarafından desteklenen Kazım Eliaçık 79 oy alırken, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanlığı’na adaylığını duyuran ve partinin 7 Haziran’da milletvekili adayı olan Aslan Nurdoğdu’nun desteklediği aday Mahmut Açıkgöz ise 35 oy aldı.
Editör: TE Bilişim