Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte siyasete giren ve MHP ile CHP tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ‘Çatı aday’ olarak aday gösterilen İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçilemeyerek Erdoğan’ın gerisinde kalmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 51.7 oy almasına karşın İhsanoğlu, yüzde 38.4 oy almıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, 7 Haziran seçimleri öncesi MHP’nin İstanbul adayı olan İhsanoğlu seçim sonucunda parlamentoya girmeye hak kazandı.

Önceki gün mecliste yemin ederek görevine başlayan İhsanoğlu’nu MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP’nin TBMM Başkan Adayı olarak gösterdi.

CHP’nin adayı Deniz Baykal, HDP’nin adayı ise Dengir Mir Mehmet oldu. AK Parti aday ismini açıklamazken, Yozgatlı hemşerimiz  Cemil Çiçek’ten boşalan meclis başkanlığı koltuğuna İhsanoğlu’nun oturup oturamayacağı merak konusu oldu. İhsanoğlu, TBMM Başkanlığı’na seçilmesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından devletin iki numaralı ismi olacak ve Erdoğan’ın izinli veya yurt dışında olması durumunda yerine vekalet edebilecek.
Editör: TE Bilişim