Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, idam konusunu sanki şimdi gündeme getirmişler gibi birilerinin kendilerini eleştirmeye başladıklarını belirterek, ''Bilgisizce ve tamamen kötü niyetli bu eleştirileri ciddiye almadığımızı herkesin bilmesini isterim'' dedi.

   Topçu, partisinin Yozgat il teşkilatının İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, milletin desteğiyle iktidara gelmeleri halinde idam cezasının geri geleceğini ve böylelikle adaletin yerini bulacağını iddia etti.

    ''Millete acımayan bölücü teröre, ahlaki teröre, ekonomik teröre biz de acımayacağız'' diyen Topçu, millet adına, vicdan adına, adalet adına bu suçlar için idam cezasının geri gelmesinde ısrarlı olacaklarının altını çizdi.

    ''Sözde insan hakkı'', ''sözde demokrasi'' diyen şovmenlere ve tuzu kurulara aldırmayacaklarını dile getiren Topçu, her konuda olduğu gibi yine milletin yanında olmaya devam edeceklerini, salı gününe kadar teşkilatları tarafından toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisine götüreceklerini aktardı.

    Yalçın Topçu, 12 Haziran'da yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin yaklaştığına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

   Baştarafı 1’de ''Hesap yapmayı sevenler, umarım bu konuda hesaplarını millete göre yaparlar ve uyarıyorum kimse bugünkü haline bakıp böbürlenmesin, kimse milletin gündemini görmezden gelmesin, kimse kerameti kendinde görmesin. Unutmasınlar ki kimler geldi, kimler geçti... Bu ülkenin siyasi tarihinde 'hiç yıkılmaz' denilen partiler bile sandıklara gömülüp gitti. Bu dünya, Sultan Süleyman'a kalmadı. Kimin ne olacağına karar verecek olan Rabb'imdir. Önümüzdeki Meclis, milletin iradesiyle olacaktır. Büyük Birlik Partisi'nin verilemeyecek hiçbir hesabı yoktur. Tam 19 yıldır dik durup, doğru söyleyip, düz yürüyoruz, 'olsak da milletle olacağız, olmasak da milletle olmayacağız' diyoruz.

    Biz, şu anda muhalefette olan bir partiyiz ama Meclisteki muhalefetten farklıyız. İktidarın her yaptığını kötüleyen, hasetçi ve tuhaf bir siyaset izlemiyoruz. İktidarın 'doğrusuna doğru, eğrisine de eğri' diyoruz. Eğrisini söyleyip eleştirirken, önüne doğruları koyuyoruz. İşte bu nedenledir ki millet bize ihtiyat akçesi gibi bakıyor. Çünkü biz sorumlu, yapıcı ve yol gösterici bir usulle muhalefet yapıyoruz.''

''BÖLÜCÜ UNSURLAR GİTTİKÇE AZGINLAŞIYOR''

   12 Eylül'de yapılan referandumdaki tavırlarının da açıkça ortada olduğunu anımsatan Topçu, milletin çoğunluğunun faydasına maddeler gördükleri için referandumda ''eksik ama evet'' dediklerini ifade etti.

    AK Parti'nin kendilerine yaptığı ziyarette önerilerini sunduklarını hatırlatan Topçu, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''O zaman YÖK'ün kaldırılmasını, siyasi partiler ve seçim kanunun demokratikleşmesini, kılık ve kıyafet özgürlüğünün kamusal alan dahil her yerde özgür bırakılmasını, katsayı adaletsizliğinin sona ermesini ve tabi ki idam cezasının geri getirilmesinin referandum paketine eklenmesini istedik. İktidar partisi de memurlara ve emeklilere toplu sözleşme hakkı verilmesi, çocuklar ve kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılması gibi bazı önerileri pakete ekledi, ancak bazı öneriler de gözardı edildi.

            İdam konusunu da sanki şimdi gündeme getirmişiz gibi birileri bizi eleştirmeye başladı. Bilgisizce ve tamamen kötü niyetli bu eleştirileri, ciddiye almadığımızı herkesin bilmesini isterim. Bölücüler, 'sivil itaatsizlik' diyerek terör faaliyetlerini artırma gayreti içindedirler. Yakın coğrafyamızda gelişen hadiselerden cesaret alarak bölücü emellerine ulaşabilme hesabı yapıyorlar. Bu konuda da sorumlu bir siyasetçi olarak Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaklaşık 40 gün önce bir mektup yazarak gerekli ikazları yaptım. Bugünleri ta o günden öngörüp, tedbirler alınmasını istedim. Umut ederim ki üzücü hadiseler cereyan etmez. Fakat gördüğüm tablo şu ki; bölücü unsurlar gittikçe azgınlaşıyor. Devlete tokat atıyor ve apaçık ayaklanma çağrıları yapıyorlar. Türkiye'yi yönetmeye hazırız. Temiz eller operasyonunu başlatarak, milletin muktedir iktidarını sağlamaya biz hazırız.''

   Toplantıda İl Başkanı Fatih Mehmet Uçar, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler ve Üzeyir Tunç selamlama konuşması yaptılar.

BBP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki programda BBP Milletvekili aday adayları da kamuoyuna tanıtıldı.

   BBP’nin Yozgat Milletvekili aday adayları şu isimlerden oluşuyor: “BBP Genel başkan yardımcısı ve yeminli Mali Müşavir Selahattin Şenliler, Emekli Bürokrat Durak Arıkan, İşadamı Mustafa Çıtak, Emekli eğitimci Ali Doğruyol, Mali Müşavir Ömer Aydoğmuş, İşadamı Ethem Yücel, Mali Müşavir Hatice Topuz, İşadamı Abbas Balta, Bürokrat Yener Yorgun, İşadamı Mustafa Bora, İşadamı Savaş Ulusoy, Mali Müşavir İsmail Karabulut, Serbet Meslek Eyüp Uçar, İşadamı Köksal Kıymaz, İşadamı İşmail Ünlü, Mali Müşavir Ali Doğan ve Eğitimci Tuğçe Tuğba Şahin.”

Editör: TE Bilişim