Türkiye’nin 2014 yılı TBMM Onur Ödülü Sahibi, Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer, AK Parti’den Yozgat milletvekili aday adaylığı başvurusu sonrası memleketi Yozgat’ta nezaket ziyaretlerine başladı. Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz’ın, Cumartesi günü konuğu olan Demirel, milletvekili aday adayı olmasının nedenlerini, amaçlarını ve Yozgat’a bakış açısını özel sohbeti ile açıkladı. 
PROJELERİM VAR!
Yozgat’a hizmet noktasında ekonomiden sosyal hayata, eğitimden turizme kentin gelişimine katkı sağlayacak projelerinin bulunduğunu belirten Demirel; “Yozgat’a proje üretmek için Yozgat’ı tanımak, taleplerine, beklentilerine hissiyatlarına tercüman olmak yeter. Bu gün burada hizmete talip olmamın en önemli nedeni de budur” diye konuştu. 

SAĞLIK SEKTÖRÜ GELİŞMELİ
Demirel, sağlık turizmi başta olmak üzere kentin bölgeye referans olacak sağlık yatırımlarına elverişyli bir alt yapıya sahip olduğunu kaydetti.
Yozgat’ı bir bütün olarak ele alıp, hizmet programını bu çerçevede yürütmek istediğini ifade eden Demirel, şunları söyledi: 
“Sağlık turizminin iyi kullanılması gerekiyor.  Önemli bir projem var; Yozgat’a, İç Anadolu’da referans olacak büyük bir yaşlı bakım merkezi kurdurmak. Sadece Yozgat’a değil 10 vilayete hizmet verecek bir merkez olmalı. Nörologlar, Fizik Tedavi, İç Hastalıkları uzmanları gibi bir sağlık kadrosundan oluşan... Hem şehri canlılık getirir hem de çok önemli bir hizmet. Sağlık bakımından alt yapının kuvvetlendirilmesi adına termal turizmin yer altı kaynaklarının kullanılması. Bunlar son derece önemli projeler.”
YOZGAT’IN VEKİLİ YOZGAT’I BİLMELİ
AK Parti Yozgat Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Taner Demirel, bu seçim dikkate alınması gereken en önemli hususlardan bir tanesinin Yozgat milletvekilinin Yozgat’ı bilmesi olduğunu söyledi. 
“Yozgat milletvekili Yozgat’ı bilmeli ama Ankara’yı da iyi bilmeli” diyen Demirel, şöyle devam etti: 
“Ankara’daki bürokrasiyi, TUBİTAK’ı, YÖK’ü, İstanbul’u çok iyi bilmeli, Türkiye’yi çok iyi bilmeli, Amerika’yı çok iyi bilmeli, Avrupa’yı çok iyi bilmeli. Yozgat’ın vekilinin parlamentoda aktif olarak çalışıp Dünya Sağlık Örgütü’nden, Avrupa Birliği’nden, ben nereden proje bulurum, nasıl Yozgat’a entegre edebilirimi planlamalı.
Yozgat’ın mutlaka vekil seçiminde bu durumun en öne konulması gereken faktör olduğunu düşünüyorum. Vekil, birebir çalışacak, dünya ile Avrupa ile entegre ile vilayetime ne getirebilirim düşünecek.”
GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRMELİYİZ
Son günlerin tartışılan konusu Yozgat’tan farklı şehirlere göçün önlenmesi noktasında da görüş bildirilen Demirel; 
“Göçü durdurmak veya tersine çevirmek, en önemli problemi tersine çevirmek gerekiyor. Bence sanayi birinci faktör. Sanayi yatırımlarına zemin oluşturmak gerekiyor. Yozgat güvenli bir vilayet, iş gücü fazla, daha ekonomik ancak nedense başaramadı. Çorum kısmen başardı.  Bunun sağlanması lazım.
Temel hedefimiz devam eden yatırımların tamamlanması. Havaalanı, duble yollar, hızlı tren, hastane gibi devam eden yatırımların tamamlanması da bizim problemimiz. 
Hizmet etme gayesi ile bu yola çıktım. Milletvekilliği makamında beklentim yok, Yozgatlı’ya hizmet etmek istiyorum, temel amacım da bu. 
En iyi model bizim için Afyon, Eskişehir, Konya modeli. Afyon’a bakın; termal bir, sucuk iki, üniversite üç. 15 sene öncesine bakın Yozgat ile Afyon aynıydı. Bu şehirler model olması gereken şehirler. Elimden geleneği yapacağım. Allah’a şükür Ankara, İstanbul, Türkiye genelinde hinterlandımız geniş. Allah’ın takdiri tabiî ki, kısmetimiz de varsa olur” ifadelerine yer verdi.  

Editör: TE Bilişim