Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz'den Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi projesinin hayata geçirilmesi için destek talebinde bulundu. İl Başkanı Açıkgöz, tüm STK’larla istişare halinde bir politika yürüteceklerini belirterek, Yozgat’ın geleceğine hitap eden her projeye sonuna kadar destek olacaklarını ifade etti.

Özışık, AK Parti İl Başkanı Açıkgöz ile birlikte yaptığı görüşme öncesinde, Yozgat'ta kurulması planlanan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi projesi hakkında bilgiler verdi. Özışık, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte sanayi sektörünün de gelişeceğini, bu nedenle projeye herkesin sahip çıkıp, biran önce yatırıma dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

HAYVANCILIK OSB

UNUTULMASIN!

     İl nüfusundaki azalmanın ticareti ve sosyal yaşamı olumsuz etkilediğini anlatan Metin Özışık, şunları anlattı:

     ''Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi, Yozgat'ın kalkınmasında, yeni istihdam alanlarının açılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yem bitkisi üretimi ve istihdam alanları artarak gelişecek, nakliyecilik sektörü ivme kazanacaktır.

            Buna paralel olarak hayvancılık sektörüne bağlı sanayi yatırımları da Yozgat'ta devreye girecektir.

            Bu nedenle seçim öncesinde projenin hayata geçirilmesi için gerekli ortak çalışmanın yapılmasını istiyoruz. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 14 ilde Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını planlamaya almış durumda. Bunlar içerisinde Yozgat bulunmuyor. Yozgat'ın da dahil edilmesi çalışmalıyız.''

AÇIKGÖZ’DEN STK’LARA ÖNEMLİ MESAJ!

     AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ise, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte diğer sivil toplum örgütleriyle Yozgat'a neler yapabiliriz konusunu görüşüp, belirlenecek ortak yol haritasına göre hareket etmek istediklerini söyledi.

            Açıkgöz, ''Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ve diğer projelerin, Yozgat'ın hayrına olacak çalışmaların, önerilerin her zaman takipçisi olmaya devam edeceğiz.

            Parti olarak bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Oda başkanı ve üyeleriyle, diğer kurumlarla da görüşüp, milletvekillerimizle birlikte neler yapabiliriz noktasında bir karara varılıp, çalışılacak'' dedi.

            Ziyarette Yozgat tarım ve hayvancılığı konuşuldu.

Editör: TE Bilişim