AK Parti Temmuz ayı il danışma meclisi toplantısına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Başkanı Harun Lekesiz, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Harun Lekesiz, hainlerin ramazan ayını dahi dinlemeden ramazan ayında da şehit gözyaşlarının Yozgat topraklarını ıslattığını belirterek,  tüm şehit ve gazilere bir kez daha rahmet ve şifa temennisinde bulundu.
“MİLLETİN MENFAATİ İÇİN”
Harun Lekesiz, parti olarak birinci gündemlerinin başkanlık sistemi olduğunu belirterek, başkanlık sistemini Yozgat’ta ulaşılmadık ve anlatılmadık tek hane kalmadan herkese anlatacaklarını söyledi. Lekesiz, 1960 darbesiyle dizayn edilen bir yapı ile Türkiye’nin idare edildiğini sözlerine ekleyerek, “AK Parti hükümetleri olarak millet önündeki her türlü engeli kaldırıp, aşarak bugünlere geldik, milletin önünde engel bulunan bu yönetim sistemini değiştirmek vazifemizdir. Başkanlık sistemini milletin gelişmesi ve menfaati için istiyoruz” diye konuştu.
“İKİ YIL TEZ GEÇTİ”

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise başkanlık koltuğunda iki yıllık zamanın çabuk geçtiğini belirterek, bu süre zarfında Yozgat için hayırlı ve kalıcı hizmetler ürettiklerini söyledi. Başkan Kazım Arslan, “Geriye dönüp bakınca  hizmetlerimizden memnun olan hemşerilerimizi görmek bizi mutlu ediyor” dedi. Kazım Arslan, Yozgat’ta 1977’den bu tarafa görev alan belediye başkanlarından farklı olduğunu iddia ederek, “Onlardan farklı olup, farklı düşündüğümü düşünüyorum” diye konuştu. Başkan Arslan, yol daraltma eleştirileri yapıldığına da değinerek, “Biz yol daraltmadık, yol düzenledik” şeklinde konuştu.
“O GÜNLER UNUTULMAMALI”

Milletvekili Ertuğrul Soysal ise AK Parti’nin çıktığı kutlu yolculukta bugünlere kolay gelmediğini ve birçok badireler ile darbe girişimleri atlattığını hatırlattı. Ertuğrul Soysal, 14 yıl önce partinin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek ülke ve millete hizmet yolunda uzun bir yola çıktığını söyleyerek, “Bundan bazı çevreler derin rahatsızlık duydu” dedi. Ertuğrul Soysal, AK Parti’ye kapatma davaları açıldığını, e-muhtıralarla önünün kesilmek istendiğini, daha sonra 17 Aralık darbe girişimiyle millete darbe girişiminde bulunulduğunu ve daha birçok girişim ile milletin iktidarını devirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Bunları zaman zaman hatırlatmak istiyorum ki, geldiğimiz noktalara nasıl gelindiği unutulmasın. Milletimize hizmet yolunda atlattığımız badireler ve bertaraf ettiğimiz darbe girişimleri unutulmasın ve yarınlara daha güçlü ilerleyelim” şeklinde konuştu.
“KİMSE OPERASYON YAPAMAZ!”

Son olarak kürsüye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise AK Parti’ye kimsenin operasyon yapamayacağını söyledi.
Adalet Bakanı Bozdağ, ne Cumhuriyet Halk Partisi ne de Milliyetçi Hareket Partisi ne de diğer partilerin, AK Parti’nin yaptığı gibi her daim halkıyla beraber olma çalışmalarını yürütmediğini belirterek, “Hepsi Ankara’da ayak oyunlarıyla meşgul. Kimileri kongrelerle meşgul, kimileri başka şeylerle meşgul, siyaseti ayak oyunları üzerinden dizayn etmeye çalışıyorlar. Bu millet oyunu sevmez, ayak oyunlarını da sevmez, ayak oyuncularını da sevmez. Ankara’da hesap kitap yapmakla olmaz. Diğer partiler değişimi bir türlü başaramadılar. AK Parti 14 yıl oldu. 14 yıl içerinde AK Parti şuanda 3’üncü genel başkanını görevlendirmiştir. İçinden 3 genel başkan çıkardı, değişim yaşadı. İçinden 4 başbakan çıkardı. İçinden 2 cumhurbaşkanı çıkardı, bir değişim yaşadı. AK Parti değişim isteyenlerin de partisidir. Tereyağından kıl çeker gibi milletin meselelerini çözmede gösterdiği başarıyı siyaseti yürütmede de gösteren bir partidir. Bu bizim kurumsallaşmamızın, güçlü altyapımızın ve bu noktada birlikte hareket etme iradesini ortaya koyan tabanımızın gücünü göstermektedir” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşmasında, başkalarının AK Parti’ye operasyon çekemeyeceğini ifade ederek, “Ne paralel çete bunu yapabilir, ne başka çeteler yapabilir. Dikkat edin geçmişte Cumhuriyet Halk Partisine operasyon çekildi, kaset operasyonu. Muvaffak oldu mu? Oldu genel başkan değişti. MHP’ye operasyon çekildi genel başkan yardımcılarının neredeyse tamamı değişti. AK Partiye dönük operasyon başarılı olamadı. Neden olamadı. Çünkü operasyonculara kul köle olacak bir siyasi kadro yok burada. Kendi liderine, kendi siyasetine bağlı bir kadro var. Kimin ne olduğunu hangi hesapların neyi yaptığını en iyi bilen ve değerlendiren kadro. AK Partinin bu açıdan da Türk siyasetinde de çok önemli bir markalaşmayı gerçekleştirdiğini de buradan ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim