Yozgat İl Genel Meclisi Şubat ayı son oturumunu dün gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı son oturumuna AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer konuk oldu. İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz Başkanlık etti. İl Genel Meclisi Şubat ayı son oturumunda meclis başkanlığına sunulan yazılı önergeleri görüştü. Meclis Başkanlığı’na sunulan yazılı önergelerin okunmasının ardından önergeler ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere oy çokluğuyla komisyonlara sevk edildi.

Yazılı önergelerin ardından gündemde yer alan maddeleri görüşen meclis komisyonlar tarafından hazırlanan raporları da dinledi. Bu kapsamda komisyon başkanları hazırlanan raporları meclis üyelerine takdim etti ve okunan raporların oylaması yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz gündemde yer alan maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantının gündem dışı dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerine hitap etmek üzere AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’e söz verdi. 
Kürsüye gelen Milletvekili Yusuf Başer, meclis oturumunda gündeme gelen sorun ve sıkıntıları dikkatle dinlediğini ve bahsi geçen meselelerin çözümünü basit olarak tanımlayarak yardımcı olabileceklerini söyledi. 
Başer, konuşmasında kapanan belde belediyelerine destekte bulunduklarını ve köylere başta kanalizasyon, alt yapı ve yol olmak üzere önemli hizmetleri aktardıklarını beyan etti. Yusuf Başer konuşmasında önceki iktidarlara yönelik eleştirilerde de bulunarak üçlü koalisyon döneminde IMF’den para alan ve aldığı parayı da kullanmayı beceremeyen bir hükümet bulunduğu eleştirisinde bulundu. Yusuf  Başer’in yaptığı eleştiriye cevap gecikmedi ve MHP Grup Sözcüsü Ümüt Şahbaz, Yusuf Başer’e tepki göstererek “Burası TBMM değildir. İl Genel Meclisi’dir. 
Burada bizlere yapacağınız hizmetleri anlatın, gündeme gelen sorunların çözümü için yapacaklarınızı belirtin. Sürekli geçmişi karalamak ile bir yere varamazsınız” dedi.

Mecliste yaşanan gerginlik AK Parti Grup Sözcüsü Ali Ünlü’nün Ümüt Şahbaz’a yaptığı sataşmayla bir süre daha devam etti. Milletvekili Yusuf Başer’in yaptığı konuşmanın ardından Meclis Başkanı Halil Şahbaz  oturumu sonlandırdı. Öte yandan Ümüt Şahbaz ile Yusuf Başer’in karşılıklı diyaloğu meclis koridorunda da devam etti. Yusuf Başer’in “Halk bana güveniyor ki oy veriyor, destek veriyor” çıkışına Ümüt Şahbaz “Halk size değil, Tayyip Erdoğan’a oy veriyor. Size kimse oy vermiyor” diye karşılık verdi.

Editör: TE Bilişim