Türkiye’de 15 Temmuz akşamı FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup askerin darbe girişimi sonrası başlayan halk mücadelesinin de adı olan ‘Demokrasi Nöbetleri’ne Yozgat’ta Tarım Orman ve Köyişleri Eski Bakanı Lutfullah Kayalar da destek oldu.

Sarıkaya ve Boğazlıyan İlçelerinde halkla bir araya gelen Kayalar, daha sonra Yozgat meydanındaki halk nöbetine katıldı.
 
Yozgat meydanında kurulan nöbet çadırını ziyaret eden Kayalar, Hizmet-İş Sendikası tarafından açılan anı defterinde yazdı.
Kayalar anı defterinde şu ifadelere yer verdi:

“Bu alan Cumhuriyet Alanı. Benim de siyaset hayatımda çok büyük anılarımın olduğu bir alandır. İlk siyasete atıldığımda 6 Kasım seçimleri öncesi bu meydanda en son konuşmayı ben yaptım. Ve o konuşmada ihtilalden sonraki seçim olduğu için ‘siz oyunuzu vermesini bilin, biz iktidarı almasını biliriz’ diyerek demokrasiye olan inancımızı belirtmiştim. Şimdi bu meydanda halkımızla bir kez daha demokrasi için birlikteyiz.”
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamı sosyal paylaşım ağı aracılığı ile duygularını ilk dile getirenlerden birisi olan Kayalar; 
“Türkiye’miz için siyaset kurumuna, meclisimize, milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmaktan başka yolumuz yoktur. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Her türlü ayrılıktan arınmış olarak ülkemizin geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde hukuk, demokrasi ve cumhuriyetimize sahip çıkmamız gerekir” dedi. 

Editör: TE Bilişim