AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Dr. Taner Demirer, parti binasında düzenlediği basın açıklaması ile Yozgat milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

LEKESİZ: “SÜREÇ DEVAM  EDİYOR”

İlk olarak açıklama yapan il başkanı Harun Lekesiz, milletvekili aday adaylığı sürecinin devam ettiğini belirterek; “Cumartesi günü bir kardeşimizin aday adaylığı müracaatı için yine bu salonda toplanmıştık. Bugünde yine çok değerli bir kardeşimiz. Yeni Türkiye yolunda, daha saygın bir ülkeyi hep birlikte inşa yolunda gayretiyle, bilgi ve birikimiyle yanımızda olduğunu beyan etmek adına burada bizleri topladı.
Ben değerli hemşerimiz Taner Demirer’e de bu manada teşekkür ediyorum. Bugün aday adaylığını sizlerle ve kamuoyu ile paylaşacak kendisine ve partimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Omuz omuza, kol kola bizimle mücadele vermeyi seçtiği için kendisine bir kez daha teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi. 
Ak Parti Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Taner Demirer de konuşmasında hedefleri ve neden milletvekili olduğunu açıkladı. 
Aslen Sorgun İlçesi Çavuş Köyü’nden olduğunu belirten Demirer; “Ankara Üniversitesi Hematoloji Bölümü’nde öğretim üyesiyim. Kanser kan hastalıkları uzmanıyım. 10 yıl ABD’de kaldım ihtisaslarımı burada yaptım 1987 ve 1997 yılları arasında. Özellikle kanser konusunda yaptığım çalışmalar nedeniyle 2002 yılında TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü aldım. Bu arada birçok ödüllerimiz oldu yine.
2014 yılında kanser konusunda yaptığım çalışmalar neticesinde TBMM Onur Ödülü’nü aldım. Özellikle 2004 yılından beri ilimizden Ankara’ya gelen 30 bin hemşerimize hastanemde yardımcı oldum. Bizim buradaki hedefimiz vilayetimize hizmet etmektir. Benim Ankara’daki konumumu zaten biliyorsunuz. Bu noktada milletvekilliği benim için çok önemli değil aslında. Benim hedefim milletvekili olup vilayetime hizmet etmek. Temel amacım bu” diye konuştu.
“Niçin AK Parti” sorusuna da yanıt veren Demirer; “Ben diyorum ki özellikle son üç dönemde AK Parti çok büyük hizmetler verdi. Ülkemiz çağ atladı. Paranın altı sıfırı silindi, enflasyon tek haneye indi. Faizler yüzde otuz beşlerden yüzde beşlere indi. Mili gelir bir trilyon liraya çıktı, kişi başına düşen gelir arttı. Bunlar son derece önemli. Ülkemiz dünyada 16’ıncı büyük ekonomi konumuna geldi. Borç alan değil, borç veren bir ülke konumuna geldik. İşsizlik oranları yüzde 22’lerden yüzde 8’lere düştü. Bölgesinde güçlü ve lider bir ülke konumuna geldiği için AK Parti diyorum. AK Parti’nin iktidara gelişiyle demokrasi ve özgürlükler hızla arttı. Biliyorsunuz askeri vesayet, bürokratik vesayet, dış kaynaklı vesayet ve paralel vesayetin beli AK Parti tarafından kırıldı.
AK Parti neden hep başarılı oldu. Çünkü büyük usta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hep önümüze hedefler koydu. Hedef çok önemli.  Büyük Türkiye için hedef çok önemli. Gerek başbakanımız, gerekse Cumhurbaşkanımız önümüze hedef koydu ve 400 milletvekili dedi. Biliyorsunuz bu seçim çok önemli bir seçim. Anayasa değişikliği şart 1982 anayasası Türkiye’ye artık dar geliyor. Başkanlık sistemi artık şart. Bu bağlamda bizde bu kutlu yola çıkmış bulunuyoruz ve bu gidişatı sürdürmek adına vekilliğe talip oluyoruz.”

Editör: TE Bilişim