CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Kazım Eliaçık, Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu ve bir grup partiliyle birlikte Yozgat Adliyesi’ne giderek, çözüm sürecinde  PKK’ya yardım ve yataklık suçu işledikleri iddiasıyla ismi anılan hükümet mensupları ve kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kalabalık bir partili grup ile Adliye önüne gelen Abdullah Yaşar, çözüm sürecinde iktidarın çıkardığı yasayla operasyon yetkisi elinden alınan Mehmetçik’in izin verilmediği için teröristlere karşı sıcak takip yürütemediğini, şehirlere ve binalara terör örgütünün göz göre göre yığınaklar ve hendekler açtığını vurgulayarak, operasyon izni vermeyen ve terör örgütüyle masa başında çeşitli mutabakat metinleri hazırlayan iktidarın yüzünden, her gün bir vatan evladını şehit verdiklerini söyledi.
Abdullah Yaşar, çözüm sürecinde askerin kışlaya hapsedildiğini hatırlatarak, o dönem TSK’nın “Tacizi sadece seyrediyoruz, elimiz kolumuz bağlı”  eleştirisinde bulunduğu günleri anımsatarak, bir tamı eleştiriler ve sorular yöneltti. Abdullah Yaşar, “CHP olarak 163 sayfadan oluşan ve ekinde delilleri de olan dosyamızı Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunacağız. Bundan sonrası, yani takdir yüce mahkemenin, karar kamuoyunundur” diye konuştu. CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, daha sonra adliyeye girerek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Editör: TE Bilişim