CHP’nin kuruluş ilkeleri ve misyonu hakkında bilgiler verdiği açıklamasında mesajlar veren CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, CHP’li olmanın önemli bir görevi ve sorumluluğunun bulunduğuna dikkat çekti.
    Yılmaz; “CHP nin kökeninde kurtuluş mücadelesi veren Türkiye halkının onurlu mücadelesi  ve kuvva i milliye ruhu vardır.CHP icazetle kurulmuş bir parti değil harp cephelerinde temeli atılmış bir partidir” dedi.
    “Demokrasiye geçişte ilk adımlardan biri olan partimizin kuruluşu Atatürk ün kurtuluş mücadelesinde emperyalizme karşı yaktığı meşalenin ışığında bağımsızlık savaşı vermiş mazlum ülkelerin onurlarına hayat vermiş gibidir” diyen Yılmaz şöyle konuştu: “CHP li olmak siyasetçi olmanın yanında çağdaş laik sosyal hukuk devletine sahip çıkma görevidir. Kurtuluş savaşı için atılan tohumlardan biri olan 4 Eylül Sivas kongresi gününde Atatürk ün adını anmamak anlayışına karşı daha seri daha inançlı ve daha çok çalışarak kararlılığımızı göstereçeğiz. Partimiz yıllarca toplumsal siyaset yaptı ırksal ve dinsel değerler üzerine politika yapanların nereye vardığı görülmüştür.
    Çok partili sisteme geçme cesaretini CHP li meclis karar vermiştir. Şimdiki siyasetçiler olsa idi hükümdarlıklarını ilan ederlerdi ve hala tek partili dönemde olur idik. Cumhuriyetin en önemli emanetlerinden olan CHP ve cumhuriyeti yaşatmak konusundaki duyarlılığımız sonsuza kadar sürecektir.
    Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yol arkadaşlarını ve genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar partimize emek veren tüm partililerimizi saygıyla anıyorum.”
Editör: TE Bilişim