CHP seçim karargahının açılışını Un Pazarı’nda gerçekleştirdi. Partinin karargah açılışına CHP Yozgat Milletvekili Adayı Arslan Nurdoğdu, Zeynep Kılıçarslan, CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Bayram Eroğlu, ilçe başkanları, eski il başkanları ve partililer katıldı.

Seçim karargahı açılışı öncesi konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP olarak 7 Haziran’da zoru başaracaklarını ve Yozgat’ın sorunlarının üstesinden gelebilecek, Yozgat’ın evladını meclise taşıyacaklarını bildirdi.

Yıldırım’ın ardından kürsüye gelen CHP Yozgat Milletvekili Adayı Arslan Nurdoğdu, Türkiye’nin son 13 yılda en kötü ekonomik krizleri yaşadığını ve ülkenin her tarafının ithalat, borç, enerji ve döviz bağımlısı bir hale geldiğini söyledi.

CHP Yozgat Milletvekili Adayı Hasan Aslan Nurdoğdu, “Üretemiyoruz ve üretemediğimiz içinde insanlarımız her geçen gün gündelik hayatlarını kötü bir şekilde yaşamaktadır. Oysa üreten toplumlar geleceği istikballe güzellikle bakabilirler. Devletin en önemli görevlerinden biri insanlarına iş aş vermektir ”dedi.

CHP’li aday Nurdoğdu, sosyal devletçilik vurgusu da yaptığı konuşmasında, sosyal devlet olabilmenin ilk şartının insanlara destek şartı olduğunun altını çizdi.

Aslan Nurdoğdu, CHP’nin vaatlerinin de gerçekçi ve sosyal devletçilik anlayışıyla bir bütün olduğunu aktararak

“Asgari ücrete verilecek zam olamaz mı pek ala mümkündür. Kaçak saraylar yapılırda zam verilmezmi, en fakir aileye 750 Lira verilir, mazot 1 Lira 50 kuruşa bal gibi verilir. Ülkenin genel durumu böyle iken Yozgat 13 sene önce 700 bindi şimdi 400 bin, 300 bin nüfusu kaybettik. Buna rağmen güzel şeyler olduğunu söylüyorlar. Yaptıkların ortada, Yozgat üretemez durumda. Ürettiğimiz buğdaylar kalitesizliğinden ekmek olmuyor. 20 tane un fabrikamızı kapalı, kilitli. Tarımı Yozgat’ta bitirdiniz. Bu memleketin çocukları kendine yetecek gıdayı bile üretemiyor” diye konuştu.
Aslan Nurdoğdu’nun konuşmasının ardından seçim karargahı açılışı gerçekleşti ve tüm partililer aynı masada öğle yemeğinde buluştu.

Editör: TE Bilişim