CHP’de Ali Keven’in milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından yerine göreve getirilen ve son olarak parti yönetiminin de teveccühü ile resmen il başkanı olan Onur Kaytan, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Seçim öncesi CHP’nin durumunu, il başkanı olarak aday adaylara tutumu ve parti hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaytan, ilk olarak Yozgatlılara kendini tanıttı.
    Yozgat’ta doğduğunu ve lise eğitiminin ardından Denizli Pamukkale Üniversitesinden mezun olduğunu söyleyen Kaytan, İnşaat Mühendisi olarak Yozgat’ta hizmet verdiğini söyledi.
MAHRUMİYET ŞEHRİNDE
GERÇEK SİYASET YAPACAĞIZ
    Parti yönetiminde de il sekreterliği, ilçe sekreterliği gibi görevler aldığını ve 2002 yılından bu tarafa da aktif siyasetin içerisinde olduğunu söyleyen Kaytan; “Şuanda da Ali Bey’ in istifası ile birlikte tüzük kararı ile İl Başkanlığı görevi yapıyorum. Bundan sonrada devam edeceğim. Geçici bir başkanlık değil, il kongresine kadar il başkanlığı yapmaya devam edeceğim. İl kongresinde de adaylığımı koyacağım.
    İl başkanımızın istifası sonucunda il başkanlığı iki aday arasında çekişme yaşandı. Örgüt yoklaması yapıldı ve il yönetimine bırakıldı ve orada tek adaya düştük ve nihayetinde de il başkanlığı görevini aldım. Soydan gelen bir particilik  anlayışımız var. Şuan hedefimiz şudur; Mevcut iktidar parti hükümetinin Yozgat’ ı bir kenara ittiğini gördük. Bir mahrumiyete sevk ettiğine şahit oluyoruz.
    Bunu da CHP milletvekilleri ile ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz. Bu bağlamda şu anda CHP’ den Ali Keven, Turan Ata, Yener Kurt, Ahmet Karahan isimlerinden oluşan 4 adet aday adayımız var. Müracaat edenler ilerleyen zamanlarda daha da çoğalacaktır. Tabi ki bizde değerlendirme yapacağız bu hususta” dedi.
PARTİDE KÜSKÜN
KALMAYACAK
    Türkiye genelinde ciddi bir toparlanma sürecinde olan partinin Yozgat’ta küskünleri bir araya gelmiş, kırgınları kalmamış bir parti olmasının mücadelesini vereceğini söyleyen Kaytan; “İlk amacımız parti küskünlerini, parti kırgınlarını bir araya getirmek. Toparlayıcı olma taraftarıyız. Bu anlamda da üzerimize düşen neyse onuda yapmaya hazırız. Sizin aracılığınız ile de duyuralım; partimize gönül vermiş, kapısı çalınmamış insanların müracaat etmelerini bekliyoruz.
    Zaten biz de o çalınmayan kapıları çalıp herkesin yanına gideceğiz. Milletvekilliği seçimlerinde de CHP kökünden gelme milletvekillerinden yanayız” dedi.
İTHAL DEĞİL KÖKTEN CHP’Lİ ADAY İSTİYORUZ
    Çoğu partinin yaşadığı ithal aday sıkıntısını dile getiren, tarihte CHP’nin de başına gelen milletvekili adaylığı konusuna değinen CHP İl Başkanı Onur Kaytan; “ Yani biz ithal vekil istemiyoruz ve buna kesinlikle karşıyız. Sayın genel başkanımızın da özellikle üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de kesinlikle küskünleri bir araya getirin demek olmuştur. Kucaklayıcı olacağız ve birleştireceğiz tüm partililerimizi. Yozgat’ın sokaklarını bilen, esnafını bilen, insanını bilen, dertlerini bilen bir aday ile yola çıkacağız. CHP de ithal aday devri bitmiştir bunu bilmenizi isterim.
    Yozgat siyasetinden gelen, samimi, bizden ve emek vermiş kişilerle yola çıkmayı planlıyoruz. Adaylarımızın hapsi örgütümüz içerisinden ve biz kesinlikle şucu-bucu değiliz. Herkese mesafemiz aynı. Ankara’ dan, İsanbul’ dan gelen genel merkez tarafından yönlendirilen adaylara karşıyız. İlçelerimizde, örgütün içerisinden adaylarımız olacak kesinlikle çantacılarla işimiz yok bizim” diye konuştu.
HAYVANCILIK
İSTİHDAM ALANI OLMALI
    Parti olarak Yozgat’ta yapmayı planladıkları çalışmaların başında Yozgat’ın hayvancılığın büyük bir istihdam haline gelmesi olduğunu vurgulayan Kaytan, şu açıklamalarda bulundu: “İlk olarak parti olarak ilimizde yapılması gerektiğini ve yapmak istediğimiz konu Hayvancılığın büyük bir istihdam haline getirilmesi olacaktır. Bunları konuşmak için her ne kadar erken olsa da TR 72 konusunda Sivas, Yozgat, Kayseri illerindeki yatırımlar ortada. Yapılması gereken bu konuda Yozgat’ımızda hayvancılığı ilerletmek olmalıdır.
    Bununla ilgili projeler var fakat ne yazık ki kimse oralı değil. Kalkınmak için bu sektör bize en yarayışlı olanıdır diye düşünüyorum. Çünkü bizim Kayseri, Sivas gibi illerle şuan için ticarette yarışma gücümüzün olduğunu zannetmiyorum. Biz Tarım ve Hayvancılık alanında cazibe merkezi haline gelmemiz mümkün ve ilk çalışma yoğunluğumuz bu konuya olacaktır.”

Editör: TE Bilişim