AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Ayhan Çelik, Yozgat’ta yaptığı esnaf ziyaretinde, kendisinin halktan biri olduğunu, halkın içinden geldiğini belirterek,” Çiftçinin, esnafın ve sanayicinin dertlerini ve beklentilerini çok iyi biliyorum. Biz halkımızla aynı dili konuşuyor, aynı düşünceye sahibiz. Sigorta nedir, teşvik nedir bunu biliyor ve bu konuların içerisindeyiz. Kesinlikle eli çantalı biri değiliz, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde doğdum, orada büyüdüm ve hala orada yaşıyorum. Biz seçimden seçime değil sürekli halkın içerisindeyiz” dedi.

Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için devlet tarafından verilen teşviklerin çok önemli olduğunu vurgulayan Çelik, “Yatırımcı fazla kar elde etmek ister. Bunun içinde teşvik konusunda en avantajlı yeri tercih edecektir. Yozgat 5’inci teşvik bölgesinde ama Yozgat’tan daha avantajlı iller olduğu için yatırımcı Yozgat yerine avantajlı illeri seçecektir. Bu teşvik döneminde Yozgat’ı tercih eden bir yatırımcı yok. Göçü durdurmak için öncelikle Yozgat’ın teşvik bölgesini değiştirmek gerekir” diye konuştu.

Esnaflardan Kemal Uçarsu, seçim süresince Ayhan Çelik’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “Ayhan Bey’i sürekli halkın içerisinde görüyorum, projelerini anlatıyor, esnafı geziyor, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor. Gerçekten çok çalışıyor, Allah kısmet eder meclise gittiğinde bizi ve Yozgat’ı en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” dedi.

Adnan Ertuğrul ise, milletvekili aday adaylarının çalışma yaptığını ancak Ayhan Çelik beyi her yerde gördüklerini belirterek, “Biz çarşı merkezinden biraz daha uzaktayız buna rağmen Ayhan bey esnafları tek tek geziyor kendisini anlatıyor, projelerini anlatıyor. Sürekli Yozgat’ta görüyoruz. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim