Mevcut iktidara 13 yıl destek sağlayan Çayıralanlının hak ettiği yatırım almadığını ifade eden Durmaz, şöyle devam etti: 

“2-3 Kamu binası yapmak, coğrafi zorunluluk gereği Yozgat tan geçecek olan hızlı tren projesi, mağdur vatandaşlara sadaka nevinden yapılan para ve gıda yardımı yapmak hizmet midir,yatırım ve istihdama yönelik bir hizmetleri var mıdır? Emekli, işçi, memur, esnaf, çiftçi mağdur edilmiştir, açlık sınırında yaşayan 30 milyon insan varken, bunlar israf ve şatafat içerisinde yaşamaktalar, Seçim zamanı gelmiştir ve sizleri bir kez daha ütmük için yalanlara, siyaset cambazlıklarına başlamışlardır, şimdi birde moda olmuş, diyorlar ki "onlar konuşur AKP yapar" madem öyle bende onların yaptığı birkaç şeyi konuşayım. Onlar, Türk bayrağı altında teröristle pazarlık yaptılar, bizde teröristle pazarlık olmaz, mücadele olur diye konuşuyoruz. Onlar, vatandaş açken, 7-8 kat trilyona mal olmuş saraylar yapıyorlar, bizde kul hakkı haramdır yapmayın diye konuşuyoruz. Onlar, 3,3 kat trilyonluk makam araçlarına " çerez" diyorlar, bizde Allah 'tan korkun diye konuşuyoruz. Onlar, Vatandaşı " Ya tarafsın yada bertaraf "diye bölüyorlar, bizde vatandaşı kutuplaştırmayın diye konuşuyoruz.
Onlar, AVM ler yaptık diyorlar, bizde küçük esnafı bitirdiniz diye konuşuyoruz,
Sevgili hemşehrilerim, Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarında Yozgat, Çayıralan yeniden canlanacak, tarım tekrar bu toprakların en önemli geçim kaynağı olacak bu maksatla;
 Seçim beyannamemizde de belirtildiği üzere tarım ve hayvancılık reformları ağırlıklı olmak üzere aşağıda sıraladığım taahhütler partimizin seçmenlerine  "Devlet Sözüdür” dedi. 
MHP iktidarı ile Çayıralan’a yapılacak yatırımlara değinen Durmaz; 
“Sulama için kullanılacak elektrikten KDV kaldırılacaktır. Tarım destekleme pirim oranları artırılacak ve zamanında ödenecektir. Buğday,ayçiceği ve şeker pancarına fiyat garantisi getirilecektir. Toprak Mahsülleri Ofisi aktif hale getirilecektir. Yozgat ta hayvancılık ihtisas alanı kurulacaktır. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir. Çiftçi borçları yeniden yapılandırılacak, tarlalar üzerinde ipotekler kaldırılacaktır. Girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kullanılamayan 3,5 milyon hektarlık tarım arazileri yeniden kullanılır hale getirilecektir. Sağlık hizmetlerinde alınan katkı payları kaldırılacaktır. Yaş sınırını bekleyen emekliler emekli edilecektir. Taşeronda çalışan işçilere kadro verilecektir. Yardıma muhtaç ailelere "Hilal Kart" verilecek,AVM lerde kullandırılmayarak küçük esnafın kalkınması sağlanacaktır. Evi olmayan ailelere 250 TL.kira yardımı yapılacaktır. Kapanan Belde Belediyeleri tekrar açılacaktır. Polis ve öğretmenlere 3600 ek gösterge uygulaması getirilecektir."

Editör: TE Bilişim