Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilecek yeni başbakanın Yozgat’ın yetiştirdiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın olması yönündeki irade her geçen gün geniş kitlelerden destek buluyor. Gazetemizin 9 Mayıs tarihli nüshasında “Gurur duyarız” başlıklı özel haberinimizin ardından dün de Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde bir araya gelen STK temsilcileri, “Yozgatlı olduğu gibin Bekir Bozdağ’ın başbakanı olmasını istiyoruz” mesajı verdi. 
TSO Başkanı Özışık, STK temsilcileri ile düzenlediği basın toplantısı ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başbakan adaylığına destek verdi. 
Katılımcıların tek tek söz aldığı toplantının sonunda ortak bir açıklama yapan TSO Başkanı Metin Özışık; “Bu birlikteliğimiz, yekvücut oluşumuz, Yozgat’ın çıkarları ve beklentileri adına önemli bir adımdır. Bugün gündemde olan “yeni başbakanın kim olacağı” meselesi tüm sivil toplum kuruluşlarının meselesidir” dedi. 
“Mesele Yozgat’ın meselesidir” diye devam eden açıklamasında Özışık, şunları kaydetti: 
“Malumunuz, Başbakan Davutoğlu’nun partisini 22 Mayıs’ta olağanüstü kongreye götürme kararı ile ülke gündemine oturan yeni başbakanın kim olacağı sorusu ile birlikte hemşerimiz, Yozgat milletvekili ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ismi gündeme gelmiştir.
Sadece yerel veya ulusal basın değil, yabancı basında da Bekir Bozdağ ismi sıklıkla geçmekte ve en güçlü başbakan adayı olarak zikredilmektedir.”
Yozgat’ın siyasi tarihi açısından bakıldığında ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kalındığına dikkat  çeken Özışık; “Olağanüstü bir şekilde gelişen bu mevcut durumda, önümüzde iki seçenek bulunuyor; ya particilik yapıp, olayı ben-sen, şu parti bu parti noktasına çekeceğiz ya da Yozgat’ın çocuğuna, hemşerimize sahip çıkacağız.
Yaşananları görmezden gelip, sırt çevirirsek, bu bizim memleket sevdamıza, Yozgat milliyetçiliği bakış açımıza ters düşer. Kendimizle ve temsil ettiğimiz kurumlarla çelişiriz ve yarın çocuklarımıza bunun izahını yapamayız.Yozgatlı olmak kaderimiz. Başbakan olmak ise tercihtir. Bizler bu tercihin Sayın Bozdağ lehine kullanılmasını istiyoruz. Yozgat'ta siyasi farklılıklar bizim zenginlimizdir. Bugün Yozgatlı başbakan için birlik zamanıdır. Bizler BEKİR BOZDAĞ'I Başbakan görmek istiyoruz” diye konuştu. 
Toplantıya TSO Başkanı Metin Özışık’ın yanı sıra Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sinan Çelik, ASKF Başkanı Hakan Bektaş, YOSİAD Başkanı Mehmet Saygı, Marangozlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Ünlü, Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Osman Kiracı, ve Tümsiad  Başkanı Ali Çatar katıldı.


Editör: TE Bilişim