Anayasa değişikliği halk oylamasının yüzde 74.22'lik büyük bir oranla 'Evet'in üstün çıktığı Yozgat'ta, halk birlik ve beraberlik mesajı verdi. Elde edilen sonucu 'milli iradenin sandığı yansıması' olarak nitelendiren vatandaşlar; "Artık birlik ve beraberlik zamanı. Evet oyu verenler de Hayır oyu verenler de bu vatanın evladı. Bundan sonra tek kaygı vatan, millet kaygısı olmalı" ifadelerine yer verdiler.

ARSLAN: “YOZGAT MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI”

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Yozgatlıların 16 Nisan’da bir daha milli iradeye sahip çıktığını söyledi. 
“Yozgat bu dönemde yine vazifesini yaptı yine Türkiye’mizin birlik, beraberliğine, barış ortamına, refah ortamına, kardeşlik ortamına en büyük katkıyı sağladı” diyen Arslan; 

“Bütün Yozgatlı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Çok zor bir süreçten geçti Türkiye. Ve inşallah bu gün milletimizin verdiği olduğu kararla birlikte geleceğimiz daha aydınlık olacak. Bu gün güzel neticeden bahsediyorsak sadece AK Partililerin değil, Milliyetçi Hareket Partili, Büyük Birlik Partili, Saadet Partili kardeşlerimizin çok büyük rolü var. Biz hepsine teşekkür ediyoruz. Durmak yok yola devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra Türkiye’de AK Parti’nin hala söyleyecek çok sözü yapacak da çok işi var” ifadelerine yer verdi.

İL BAŞKANI LEKESİZ: “DURMAK YOK YOLA DEVAM”

Yozgat’ta elde edilen yüzde 74.22’lik başarının mimarlarından AK Parti İL Başkanı Harun Lekesiz de, gece gündüz demeden verilen yoğun bir mücadelenin sonunda halkın bir kez daha üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi. 

“Durmak yok, yola devam” diyen Lekesiz; “16 Nisan ülkemiz ve Yozgat’ımız için dahi bir dönüm noktasıydı. Bir milli seferberlik edasıyla gerçekleşen tarihi sürece Yozgat’ın vatan perver, devlet sevdalısı insanları sahip çıktı, destek verdi. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. 

Lekesiz İleri’ye özel açıklamasında şunları kaydetti: “Referandumun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni bir sistem, milletimizin kendi iradesi ile ortaya kondu. Daha önce gerek 61 anayasası gerekse 82 anayasa yasasında askeri vesayet tarafından hazırlanmış bir metin millete dikte edilmişti. Bu kez milletin iradesi ile hazırlanmış bir metin kabul edildi. Neticenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 
Yozgat’ta yüzde 74 gibi bir oranın elde edilmiş olması Yozgat’ın bu meseleye sahip çıktığının önemli bir göstergesi. AK Parti teşkilatlarına, AK Parti’ye gönül vermiş olanlara, Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlarına ve gönül vermiş olanlara, Büyük Birlik Partisi’ne ve Saadet Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Neticenin milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” 

ÖZIŞIK: “MİLLET FERASETİ İLE TERCİH YAPTI” 

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Türkiye'de bir defa daha demokratik bir sürecin işleyerek neticesinde milli iradenin tecelli ettiğini ve milletin ferasetiyle tercihini yaptığını söyledi. 

Özışık, yaptığı yazılı açıklamada; “Referandum sürecinin tamamlanmasıyla önemli bir belirsizlik geride bırakılmıştır. Artık özel sektörümüz önünü daha rahat görebilecek, daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir. Devlette ki çarkların hızlanması ve bunun özel sektöre olumlu yansımalarını da bekliyoruz. Bundan sonra ülkemiz için, Yozgat’ımız ne yapacağımızın hedeflerini ortaya koymak ve bu hedefleri gerçekleştirmek için var gücümüzle, birlik ve beraberlik için çalışma zamanımız gelmiştir” dedi. 

FUARA DAVET ETTİ
Özışık açıklamasında bu gün başlayacak olan Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın 8’inci kez açılmasının haklı gururunu yaşadığını belirterek; “20 Nisan 2017 Perşembe günü saat 12:00’de gerçekleşecek fuar açılışımıza başta halkımız olmak üzere, Sayın Bakanımızı ve Milletvekillerimizi, Valimiz ile Belediye Başkanımızı, İl protokolümüzü ve basın mensuplarımızı özellikle bekliyoruz” diye konuştu. 

YILMAZ: “YEDİ DÜVELE KARŞI DURDUK”
Yozgatlı esnaflardan Fazlı Yılmaz, 16 Nisan’da yedi düvele, karalık oyunlara rağmen 16 Nisan’da tüm dünyaya Türk milletinin birlik ve beraberlik mesajı verdiğini söyledi. 
Yılmaz; “Türk milleti ‘Evet’ kararı ile sadece sandıkta bir seçimi kazanmadı aynı zamanda tüm dünyaya, karanlık güçlere Türk’ün gücünü, Türk’ün iradesini gösterdi. Yozgatlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı. İnşallah sahip çıkmaya da devam edecektir. Yozgat verdiği destekle Türkiye sıralamasında 6’ncı olmuştur. Bu başarı ayrıca bizler için bir gurur kaynağıdır” diye konuştu. 

İLK OYUMU ‘EVET’ VERMEKTEN MUTLUYUM
16 Nisan’da ilk defa oy kullanan Rabia Aysel de, devletinin kaderini tayin edecek, geleceğini etkileyecek tarihi referandumda Evet oyu kullanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Tercihi doğru yönde kullanmış olmanın vicdani rahatlığını ve huzurunu da yaşadığını söyleyen Aysel; “İnşallah verdiğimiz oylar boşa gitmedi, gitmeyecek. Bizler liderimize inanıyor, devletimizin geleceğinin aydınlık olacağını biliyoruz. Referandum sonucunun milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu. 

VERDİĞİMİZ OYLAR HELAL OLSUN
Yozgatlı gençlerden Harun Yılmaz, 16 Nisan’ın Türk tarihinde bir milat olduğunu belirterek; “Bu bilinçle sandık başına gittik. Verdiğimiz Evet oyları devletimize, milletimize, liderimize helal olsun. İnanıyoruz ki bu zorlu süreç aydınlık bir Türkiye’nin yolunu açacaktır” diye konuştu.
   
İLK ON’DA YER ALDI
Yozgat, referanduma verdiği tarihi destekle halk oylamasına en fazla çıkan 10 il arasında yer aldı. 
Resmi olmayan sonuçlara göre en fazla Evet oyu veren iller ve oy yüzdeleri şu şekilde: 
“Bayburt yüzde 81.70, Rize yüzde 75.55, Aksaray yüzde 75.49, Gümüşhane yüzde 75.16, Erzurum yüzde 74.48, Yozgat yüzde 74.28, Kahramanmaraş yüzde 73.96, Çankırı yüzde 73.35, Konya yüzde 72.88, Bingöl yüzde 72.57.’

HER ZAMAN DESTEK VERDİ
Yozgat 15 yıldır süre gelen AK Parti iktidarlarında ve halk oylamalarında verdiği farklı desteklerle her zaman ilk sıralarda yer aldı. 
Son yapılan 1 Kasım genel seçimlerinde Yozgat AK Parti iktidarına yüzde 64.83, 7 Haziran Genel Seçimlerinde yüzde 58,31, 2014 yılı cumhurbaşkanlığı halk oylamasında yüzde 65.84, 2011 yılı genel seçimlerinde yüzde 66,6, 2010 referandum oylamasında yüzde 77,33. 
Yozgatlı son 15 yılda yapılan seçimlerde AK Parti ve sağ cenahın bulunduğu her seçimde verdiği destekle dikkatleri üzerine çeken şehir oldu.

Editör: TE Bilişim