MHP Ankara İl Başkanlığı’nın 15 Şubat Pazar günü ATO Kongre Merkezi’nde yapılacak il olağan kongresinde Çankaya İlçe Başkanı, Boğazlıyan doğumlu Deniz Kaya da aday olacak. Kaya, seçim çalışmalarını yoğun bir programla sürdürüyor. 
Bu güne kadar Ankara siyasetine bir şekilde yön veren Yozgatlılar, özellikle MHP’nin üst yönetiminde etkili oluyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Şefkat Çetin gibi isimlerin yer aldığı MHP’de, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin danışmanı Alparslan Alparslan da Yozgatlı. Yozgatlıların Ankara siyasetindeki başarısına örnek teşkil eden genç isimlerden Deniz Kaya’nın il başkanlığına aday olması, Başkent’te yaşayan gurbetçileri de heyecanlandırdı. 
DENİZ KAYA KİMDİR?
23 Nisan 1973 yılında Yozgat Boğazlayan ilçesi Uzunlu kasabasında dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara da tamamladı. 1998 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olduktan sonra 1999 - 2002 yılları arasında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Araştırma Hastanesinde, 2004 – 2011 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim yardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra memuriyetten istifa ed...ip halen kendi işini yürütmektedir.
Lise yıllarında tanıştığı Ülkü Ocaklarının sırası ile her kademesinde görev yaptı. Sırasıyla Erzurum Ülkü Ocakları Yöneticiliği, Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı Yöneticiliği, Ankara Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanlığı daha sonrada Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son olarak da 3 yıl süreyle Milliyetçi Hareket Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

Editör: TE Bilişim