Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkan Yardımcısı 2. sınıf Emniyet Müdürü Özcan Çalışkan, Ak Parti’den Yozgat milletvekili aday adaylığını açıkladı.

            Dün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile milletvekili aday adaylığını Yozgat kamuoyu ile paylaşan Özcan Çalışkan, aslen Sorgun doğumlu olduğunu belirterek, hemşerilerinin sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımanın gayesiyle aday olduğunu söyledi.

            Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün de katıldığı basın açıklamasında ilk olarak kendisi hakkında bilgi veren Çalışkan; “Yozgat Sorgun doğumluyum. İlk ve orta eğitimimi Sorgun İlçesi’nde, lise eğitimimi Yozgat Öğretmen Lisesi’nde tamamladım. İşletme bölümünde yüksek öğretimimi yaptım. 1980 yılında emniyet teşkilatına katıldım. İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kars, Tekirdağ illerinde sıralı amir rütbelerinde görev yaptım. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’na atandım. Personel Daire Başkan Yardımcısı iken istifa ederek Yozgat’ımızı temsil etmek üzere aday adaylığı müracaatımı yaptım” dedi.

            Yozgat’ın bağrından yetişmiş biri olarak 30yıl bürokraside edindiği bilgi ve birikim ile en üst seviyede Yozgat’a hizmet etmeye talip olduğunu ifade eden Özcan Çalışkan; “Siyasette bildik cümlelerle karşınızda olmak istemiyorum. Tüm doğallığımla TBMM’de var gücümle memleketimi temsil ederek, 7’den 70’e hemşerilerimin sesini meclise taşıyacağım.

            Yozgat kültürü ile yetişmiş bir insan olarak Yozgat’ımızın ilk bayan polisiyim, ilk bayan emniyet müdürüyüm, şimdide Allah nasip ederse ilk bayan milletvekili olmaya adayım. Bayan olarak Allah’ın bizlere verdiği anne şefkatini sevgisini tüm hemşerilerime aktarma azmi içindeyim. Devletimizin vatandaşımıza sağladığı imkanların hemşerilerime ulaşması için çalışacağım. Öncelikle önümüzdeki seçimlerim vatanımıza, milletimize hayır getirmesini, tüm aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim