Diğer aday Zekeriya Avşar’ın 129 oy aldığı kongrede 459 delegenin büyük desteği ile il başkanlığına seçilen Lekesiz, ‘Birlik, beraberlik ve yenilenme’ mesajı verdi. 

AK Parti’de büyük yarış sona erdi. Bozok Spor Salonu’nda Cumartesi günü saat 11.00’de başlayan kongreye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve çok sayıda partili katıldı.
Parti ve Türk bayrakları ile donatılan kongre salonu AK Parti’nin seçim müzikleri ile coştu. 
Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti’nin Yozgat’ta her geçen yıl yükselen başarı grafiğinden bahsetti.
AK Parti’nin kurucu il başkanından merhum milletvekili İlyas Arslan ve il başkanı Metin Eroğlu’nu da rahmetle anan Lekesiz, partinin bu günlere gelmesinde emek sahibi olanların hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti.
Son seçimler dahil olmak üzere AK Parti’nin Yozgat’ta her zaman yükselen bir başarı grafiği sergilediğini kaydeden Lekesiz, parti içi birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Lekesiz, kongrenin kazananının AK Parti olacağını söyledi. 
Lekesiz’in konuşmasının ardından kongreye katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ birer konuşma yaptı.
 
Oylamaya geçileceği sırada Divan Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, yönetim kurulunda yer alan üç ismin istifa etmesinden dolayı il başkanı adaylarından Zekeriya Avşar’ın listesinin geçersiz olduğunu açıkladı. Bunun üzerine Zekeriya Avşar, divana tepki göstererek yüksek sesle tepkisini ortaya koydu.

Kısa süreli arbedenin ardından istifa eden üç kişinin yerine yedek listeden üç kişinin dahil edilmesi ile seçim başladı. Saat 16.30’de 590 delegenin oy kullanma işlemi sona erdi. Kongreyi 459 oy alan Harun Lekesiz kazanırken, diğer aday Zekeriya Avşar 129 oy aldı. 2 oy da geçersiz sayıldı. 
Bir yıl önce il başkanlığı görevini devralan Lekesiz, AK Parti bayrağını il başkanlığı koltuğunda genel seçimlere taşıyacak isim oldu. 


Editör: TE Bilişim