Değişen dünyada Türkiye’nin yerini belirleyecek 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi ülke genelinde yürütülen yoğun seçim çalışmaları Yozgat’ta da tüm hızıyla devam ediyor. Yeni dönemde milletvekili adayı olmamasına karşın süreci başından beri yakinen takip eden, sahada çalışma yürüten Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, İleri’ye özel yaptığı açıklamasında; “5’inci vekil olarak Yozgatlı hemşerilerimiz bize fahri görev olarak verecektir. Ben de milletvekili arkadaşlarım Yozgat’a ne kadar ter döküyorlarsa benim de ondan fazlasını dökmek benim için namus, şeref borcudur” dedi. 

Tüm seçimlerde olduğu gibi Türkiye’nin kader seçimlerinden bir tanesi olan 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi vatandaştan, siyasetçiye tüm etkenlerin sesine tercüman olan İleri Gazetesi, yine önemli röportaj, siyasi tahlil ve tarafsız yayınları ile örnek oluyor. Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz, seçimlerin son virajında siyasi aktörlerin fikirlerini kamuoyuna yansıtmaya devam ediyor. Yılmaz’ın bu günkü konuğu AK Parti’nin, Yozgat ve Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ oldu. 
Karşılıklı sohbet havasında gerçekleşen röportajda AK Parti’nin Yozgat’taki mevcudiyeti ve seçim iddiasına yönelik Yazıişleri Müdürümüz Tarık Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Bozdağ, önemli açıklamalarda bulundu. 
“YOZGATLILARA BORCUMUZ VAR”
“Bizim Yozgat’a ve Yozgatlılara büyük borcumuz var” diye başladığı açıklamasında Bozdağ; 
“AK Parti kurulduğu gün Türkiye’de büyük bir coşku ile karşılandı en büyük coşkunun olduğu illerden biri Yozgat ve siyaseti doğru okuyan insanların olduğu bir il Yozgat. Her ne kadar ideolojik siyaset yapanlar varsa da Yozgat halkının kahir ekseriyeti ülkenin gelişmesine, değişmesine, bu gelişimi değişimi sağlayacak olana da her zaman değer verdi. Yozgat kimi bağrına bastı ise Türkiye ona iktidarı veriyor. Geçmiş bunun örnekleri ile dolu. Diğer partilere de Yozgat oy veriyor ama kahir ekseriyeti Türkiye’nin iktidarına gelen partiler üzerine olmuştur. Bu şunu gösteriyor; Yozgatlılar geleceğe başka yerlerden daha erken görüyor daha iyi okuyor. Bu Yozgatlıların üstün yönlerinden bir tanesi” ifadelerine yer verdi. 
“KARNEMİZİN İYİ OLDUĞUNA İNANIYORUM”
AK Parti’nin ilk günden itibaren güne Yozgat’ta her zaman desteğini artırdığına dikkat çeken Bozdağ; “O yüzden bizim Yozgat’a minnet ve şükran borcumuz var, çalışma borcumuz var, iktidar olduğumuz günden bu güne de biz bu borcumuzu ödemenin gayreti ve çabası içerisindeyiz. Yaptığımız, devam eden, yapılamayanlar var, ama tüm bunları bir karneye dönüştürürseniz Yozgat’ta bizim karnemizin çok iyi olduğuna ben yürekten inanıyorum” dedi. 
Seçim atmosferinden önce AK Parti’nin Yozgat’taki hizmet profilini ortaya çıkaran Bozdağ, sık sık gündeme gelen ‘Duble Yollar’, ‘Havaalanı’, ‘Şehir Hastanesi’ gibi konularında yer aldığı şu açıklamalarda bulundu: 
BETON ASFALT SORUNU BİTİYOR
Yozgat bizim dönemimizde büyük bir değişime uğradı. Hem doğu batı aksı, hem Kayseri-Çorum istikameti bölünmüş yollarla bir birine bağlandı. Yozgat’ta bizden önce 43 kilometre bölünmüş yollar vardı, o da şehir geçiş noktalarındaydı. Şimdi Yozgat’ın 360 kilometre bölünmüş yolu var. Bu bölünmüş yolu beton asfalt yapıyoruz. 2011’de ihalesini yaptık ama problemler çıktı. Mahkeme, ihale derken uzadı, ama bu sene büyük bir kısmı inşallah bitecek.  
Köy-Des Proje ile Yozgat’ta köylerin tamamı (yüzde 20 dışında) asfalta kavuştu. Şimdi asfaltın kalitesini konuşuyoruz, bakımını konuşuyoruz. Köyler parke ile buluştu, tozdan, çamurdan kurtuldu. 
KARAYOLUNA ALINDI TURİZM YOLU İLAN EDİLDİ 
Yozgat’ta karayolları ile ilgili Sorgun’dan Kadışehri’ne, Akdağmadeni tren istasyonu ile Kadışehri arasına karayolu ağına aldık. Başbakanımız Yozgat mitinginde turizmi yolu ilan etti. Kozaklı, Karahasanlı, Şefaatli ve Yozgat, oradan Hattuşaş’a, Boğazkale istikametine gidecek yolu önce standardı yükselen yola, devamında bölünmüş yola dönüştürüyoruz ve o yolu turizm yolu haline getireceğiz. Böylelikle Yozgat Kapadokya turizminde Nevşehir ve o havariye gelen turistlerin Karadeniz’e kadar ulaşması noktasında geçiş noktası haline gelecektir. Önümüzdeki dönemde takip edeceğimiz en önemli karayolu projemiz olacaktır. 
YOZGAT HIZLI TRENİN MERKEZİ OLACAK 
Hızlı Tren, Yozgat’ın bu güne kadar aldığı en büyük yatırımdır. Bu hat Yozgat’a 3 milyar dolar gibi büyük bir meblağa mal olan bir yatırımdır. Ve bu yatırımın merkezinde Yozgat var. Yüksek Hızlı Tren devam ediyor, Yozgat istikametinin önemli bir kısmı bitmiş durumda. Sadece Elmadağ-Kırıkkale ve Kayaş-Ankara istikametinde zemindeki sorunlar nedeni ile iş uzadı, şimdi orası da bitti, ihalesi tamamlandı. İnşallah 2016, en geç 2017’de Yozgatlı Yüksek Hızlı Trenle seyahat etme imkanına sahip olacak. 
Fakat Yozgat için en önemli işlerden biri Yozgat’ın, Hızlı Tren’in merkezi olması. Bu anlamda Türkiye’de birkaç ilden bir tanesi olacak. Yerköy’e Ankara’dan gelen aks, oradan Çorum-Samsun, Karadeniz hattına bağlanacak. Yine oradan Amasya’dan Turhal-Zile-Yıldızeli’nden Sivas’a gidecek. Ayrıca Yerköy-Şefaatli-Yenifakılı-Kayseri-Niğde-Adana oradan Akdeniz’e inecek. Yine Yerköy-Çiçekdağ-Kırşehir-Nevşehir-Karaman-Konya üzerinden Antalya’ya inecek. Buradan da yine Ankara-Bursa-Konya-İstanbul-İzmir’e ulaşmış olacak. Bu aksların tamamı 2023’e kadar bitirilmesi planlanan akslar. Şuanda projeleri yapılan çalışmalar. Yerköy’den Yozgat hem Akdeniz’e iki kanaldan hem Karadeniz’e hem Ege’ye hem Marmara’ya hem de bütün Türkiye illerine bağlanan yer haline geliyor ki bu durum Yozgat’a yatırım yapmak isteyenler için son derece önemli, büyük bir nimettir.  
250 MİLYON LİRALIK HAVAALANI PROJESİ 
Yozgat’ta ulaşım açısından en önemli çalışma havaalanıdır. Yozgat’ı havadan dünya ile buluşturacaktır. Yozgat yol ayrımı Alaca istikametine havaalanımızı yapıyoruz ve havaalanının projesi yapıldı, 4 milyon lira para ayrıldı. Projesi biter bitmez inşaat ihalesini yapacağız. Havaalanı tahminimize göre süratli bitecek. 250 milyon liralık bir bütçe görünüyor. Ankara, İstanbul gibi şehirlere özel uçakların inip kalkmasına imkan sağlayacak. Ayrıca Kayseri’den, Sivas’tan, Tokat’tan, Çorum’dan, Amasya’dan gitmek isteyenler için alternatif bir saat oluşturacaktır. Bölünmüş yol ile hızlı tren ile havaalanı ile Yozgat’ı ilk defa buluşturan AK Parti oldu. İnşallah bu yatırımlar Yozgat’ın ekonomisine de çok büyük katkıları olacaktır. Özel müteşebbisin Yozgat’ı tercih etmesinde büyük etkisi olacaktır. 
SAĞLIKTA BÜYÜK DEĞİŞİM YAPTIK 
Yozgat’ta çok büyük bir değişimi biz sağlıkta yaptık. SSK hastanesini tamamladık, açtık. Ağız Diş Sağlığı Merkezi bizim dönemimizde bitirildi. Tıp Fakültesi kuruldu. Fakülte hastanesi bizim dönemde yer buldu. Yozgat’a şehir hastanesi yapıyoruz. Türkiye’de 34 yere şehir hastanesi yapılıyor, bunun 30’u büyük şehirdir, 4 tanesi diğer illerdendir, bunlardan biri Yozgat’tadır. Bittiği takdirde 2 bin 700 istihdam sağlanacak. 
Sadece Yozgat’a değil; Kadışehri, Çekerek, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Sarıkaya, Yenifakılı, Sorgun Devlet Hastaneleri’nin inşaatları devam ediyor. Kadışehri’nin açılışını yaptık. Şuanda Aydıncık ve Şefaatli’nin devlet hastanelerini yapıyoruz programladık. Yerköy ve Çayıralan’a bina ihtiyacı olmadığı için ek bina yaptık. 
Yozgat’ta biz geldiğimizde 4 ambulans vardı. Şimdi 60’ın üzerinde ambulans var. Eskiden Yozgat’ta ambulans köye gitmezdi, mahalleye bile gitmezdi. Hastaneye hastanızı getirirsiniz, deposuna da mazotu cebinizden korsunuz öyle giderdi. Şimdi helikopter ambulanslar geliyor. Paletli ambulanslar getirdik, Yozgat’ta kışın sıkıntı olmasın diye. 
ÖĞRENCİYE YURT YAPTIK 
Eğitimde bütün ilçelerin okullarını neredeyse yeniden yaptık. Her ilçeye en az bir orta öğretim pansiyonu yaptık. 
Yüksek öğrenimde yurt konusunda önem verdik. Bizden önce 2 bin kapasite vardı, şuanda 5 bini geçti. Bin 200 kişilik yurdumuz devam ediyor. İnşallah yurdun üzerine yeni yurtlar ilave edeceğiz. Kızılay Yurt yaptırdı. Tercih edilebilir bir üniversite olmak için barınma meselesinin çözülmesi gerekiyor. 

YOZGAT EĞİTİM BAŞKENTİ OLACAK
Adalet Bakanlığı Yozgat’a ‘Adalet Eğitim Merkezi’ kuruluyor. Yozgat’ı biz bir eğitim başkentine çevirdik. Diyanet Eğitim Merkezi’ni kurma kararı aldık, inşaatı devam ediyor. Camisi, konferans salonu ile muhteşem bir külliye yükseliyor. Sürekli orada belirli sayıda kadrolu memur olacak. 
POLİS EĞİTİM MERKEZİ 
Yüksek okulları kalktı polis eğitim merkezi oldu. 500 öğrenci kapasitesini bine çıkardık. 
ADALET EĞİTİM MERKEZİ 
Adalet eğitim merkezi yapıyoruz. Zabıt katipleri, icra memurları, adliyede görev yapan hakim, savcı ve gardiyan haricindeki görevlilerin meslek öncesi ve meslek içi eğitimleri verilecek. 
Zaman zaman acemi birliği konuşuluyor, biz Yozgat’a ordular getirdik. Bunu görmek istemiyorlar. Üniversite 13 bin kişi, cezaevi 4 bin 500 kişi, adalet eğitim merkezi, polis eğitim merkezi, polis eğitim merkezi. Her biri üniversite statüsünde. Görmek istemeyenler, duymak istemeyenler bu yatırımlara başka yorumlar yapar. 
YENİ ŞEHİRLER YAPTIK 
Toplu Konutlar yaptık. Yozgat’a yeni bir şehir ilavesi yaptık. İlçelere sadece Şefaatli hariç (Onlar istemedi), tüm ilçelere toplu konutlar, yeni mahalleler, yeni şehirler kurduk. 5 bin konut yapmışız Yozgat’a. Bin 200 konutun da Yozgat’ta inşaatı devam ediyor. 
ADLİ TIP MERKEZİ ve CEZAEVİ KAMPUSU YAPILIYOR
Adli Tıp Merkezi ile ilgili adımları attık. 
Eski havaalanı yerine 4 bin 500 kapasiteli bir cezaevi kampusu yapıyoruz. Büyük bir cezaevi yapıyoruz. En az bin istihdam. Sosyal donatıları ile bir bölge cezaevi olacak. Cezaevi yapmak övünülecek bir iş değil ama Yozgat’a önemli bir kazanım olacak. 
YAPILANLARI GÖRMEYENLER VAR!
Açıklamasında Yozgat halkının kadirşinaslığına vurgu yapan Bekir Bozdağ; “13 yıllık iktidar sürecinde görmeyenler çok az. Onlar da partici kesim. Onun dışındaki vatandaşlarımız, hemşerilerimizin hepsi yapılanları görüyor, yapanları, yaptıranları da takdir ediyor. Yozgat’ın takdir duygusunun, hakkı sahibine teslim etme konusundaki hassasiyetinin yüksek olduğuna her zaman inandım. Bu seçimde de aynı şeyi görüyorum. Yozgatlılar yapılanları takdir ediyor. İdeolojik siyasete değil eser siyasetine önem veriyor. Ve AK Parti’nin yaptığı eserlerin yeni dönemde de devam etmesini arzu ediyor. Siyasi istikrar, güçlü iktidar Türkiye’ye çok şey kazandırdı. Bu kazanılanların iyi farkında olan illerin başında Yozgat var. İnsanlar güçlü iktidarın devamını da arzu ediyorlar. İnsanlar bize bu beklentilerini her fırsatta dile getiriyor. Bu seçim siyasi tercih noktasında bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum. Yozgat’ta yine birinci parti olarak yine AK Parti olacaktır, MHP ikinci parti, CHP üçüncü parti olur. Diğer partilerin oyları dağılır. İlk üçte Yozgat bir değişiklik düşünmüyor” dedi. 

YOZGAT ŞANTİYEYE DÖNDÜ

 

Yozgat bu kadar inşaatı aynı dönemde görmedi, bu kadar inşaat aynı dönemde yapılmadı: 

Şuanda Yozgat’ta devam eden işlerden bazıları şunlar; Sıcak Asfalt, Yüksek Hızlı Tren, Cemil Çiçek Barajı Sulaması, Cemil Çiçek Barajı İshale Hattı, Tıp Fakültesi Eğitim Binası, Morfoloji Binası, Mimarlık Mühendislik Fakültesi Binası, Rektörlük Binası, 2 bin kişilik öğrenci yurdu, Şehir Hastanesi, 112 Acil Komuta Merkezi, Aile Toplum Sağlığı Merkezi, Karayolları şube binası, Polis Eğitim Merkezi, Diyanet Eğitim Merkezi, İmam-Hatip Lisesi Kompleksi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Spor Vadisi, Hükümet Konağı, Yeni Ofis ve Silolar, 4 bin 500 kişilik cezaevi inşaatı, Aquapark, Okullar, Havaalanı Proje Çalışması…


İSTİHDAM ARTIRICI İŞLER YAPTIK 
Bozdağ, Yozgat’taki yatırımların beraberinde istihdamı da artıracağını söyledi. 
Devlet yatırımlarının yeni istihdam alanları oluşturduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:
“Yozgat’ta istihdam artırıcı işler yaptık. İşsizlik Türkiye’nin her yerinde sorun ama Yozgat’taki sorunu azaltmak için ciddi adımlar attık. Yaptığımız her iş Yozgat’ta istihdamı azaltan faaliyet oldu. Toplu Konut’ta hamle yapınca sadece TOKİ aracılığı ile değil uzun vadeli banka kredileri ile de vatandaşa yol açınca özel şahıslar kooperatifler sayesinde inşaat alanında büyük bir hareketlilik yaşandı. İstihdam doğurdu. Yozgat’ta bizden önce iki tane hazır beton tesisi varmış, şuanda Yozgat’ta 15 tane hazır beton tesisi var. Bölünmüş yol, Yüksek Hızlı Tren, Havaalanı, köylere asfalt gibi çalışmalar başlayınca mıcır eleme tesisleri 2’den 28’e çıktı. 
Yozgat’ta iki tane kum eleme tesisi vardı. Şuanda neredeyse her yerde bir kum eleme tesis oldu. Doğalgazı getirince Yozgat’a, ilçelerine bu alanda sektör ciddi manada gelişti. Sadece bu işi yapan bir sektör doğdu Yozgat’ta. Üniversitede 300 çalışan vardı bin 500’e çıktı, Tıp Fakültesi hastanesi geldi 500 kişi çalışıyor. Fizik Tedavi Hastanesi’nde 200’ün üzerinde engelli kalıyor, bununla beraber istihdam alanı oluşuyor. Çağrı Merkezi çalıştıracak adam bulamıyor. Ayrı bir istihdam kapısı oluştu. Et ve Balık Kurumu devlete geçti, ayrı bir istihdam kapısı oluştu. Kalebodur Yozgat’ta Özel Organize Sanayi Bölgesi kurdu. Şimdi üçüncü Organize Sanayi Bölgemizi de kuracağız. Yozgat’ın iki organize sanayisi var, biri özel organize sanayi bölgesi var, şimdi üçüncüsünü yapacağız. Havaalanı ile Yozgat arasına bir yere kurulacak. Ve Yozgat’la bütünleşmiş olacak. Ve Yozgatlılar daha rahat çalışma fırsatı bulacaklar.”
“YOZGATLI’NIN DESTEĞİ İLE 4-0 OLACAK” 
AK Parti’nin Yozgat’taki 4-0 iddiasına milletin sahip çıktığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti: 
“Milletvekili sayımız 4. Bu 4 milletvekilinin dağılımı nasıl olur dendiğinde bir önceki seçime bakmakta fayda var. Bir önceki seçimde AK Parti 176 bin civarında oy aldı, MHP 47 bin civarında bir oy aldı, CHP’de –yanılmıyorsam- 28 bin civarında oyu var. Vekil dağılımı yapıldığında CHP’nin Yozgat’ta matematiksel olarak milletvekili alma şansı yok. MHP’nin Yozgat’taki kemikleşmiş oyu 30 ile 40 bin arasındadır. Onun üzerindeki oy değişik nedenlerle gelen misafir oylardır. Partici oy değil. 
Oy dağılımına baktığımızda ben bu seçim Yozgat’ta AK Parti’nin 4-0 yapabileceğine inanıyorum. Bir önceki seçimden daha yakın olduğumuzu düşünüyorum. Bu düşüncemin sebebi de kadirşinas Yozgatlı’nın yapılanları takdir ettiğini biliyorum. Bundan önceki seçimlerde de bunu gördük. Şuanda gezdiğim yerlerde bize karşı halkın bakışının değişmediğini net bir şekilde gördüm. Hiçbir şekilde aldığımız oyun altına düşmeyeceğine inanıyorum. 
YERKÖYLÜ KİMİ SEÇECEK?
MHP’nin birinci sıra adayı ile AK Parti’nin 4. sıra adayı aynı ilçeden. Geçen 2011 seçimlerinde biz Yerköy’de biz 5 bin küsür oy aldık. Ama aynı Yerköy’de 2007’de 8 bin küsür oy aldık. Bizim bütün ilçelerde oyumuz artarken Yerköy’de oyumuz azaldı ve kağıt üstünde AK Parti’den 3 bin civarında oy MHP’ye gitti. Neden gitti açık. MHP’nin birinci sıra adayının Yerköylü olması hasabiyle bir mikro milliyetçilik oldu. Şuanda Yerköy’de biri AK Parti biri MHP’den iki tane aday var. Yerköy’den biri milletvekili olacak. Yerköylüler sadece bu vekil iktidarda bir vekil mi olsun, yoksa muhalefette bir vekil mi olun onun kararını verecekler. Muhalefette bir vekili gördüler 4 sene. Ben bu sefer iktidarda bir vekil görmek istediklerini görüyorum. Bu anlamda geçen sene yer değiştiren oyların bu sefer ters istikamette yer değiştireceğini görüyorum. Yerköy’deki çalışmalarda da gördüm, diğer ilçelerde de gördüm. İnsanlar biz konuşmadan 4-0 diyor. Bu vatandaşımızın ferasetini de gösteriyor. O yüzden bu seçimde benim kanaatim Yerköylüler sonucu belirleyecek. Ve 4-0’a da onlar karar verecektir. İki adayın da Yerköylü olması sebebiyle hemşerilerimiz bir karar verecektir. Muhalefette bir vekil olmak da iktidarda olmak da vekil olmak da şerefli bir görevdir. Sonuçta milletin iradesinin yansımasıdır. Fakat muhalefetteki milletvekili sadece bize soru soruyor, o soruyla övünüyor, bu kadar. İli, ilçesi için proje gündeme getirebilir mi, getirebilir. Türkiye’de AK Parti yeniden tek başına iktidar. Yozgat’ın 4-0 olmasının bu dönemde bize katkı sağlayacağına inanıyorum. Yozgat’ın Ankara’da sesinin daha gür çıkması demektir. Ankara’da bir takım işler planlanırken o planlamanın içinde Yozgat’ın daha fazla yer alması demektir. Yozgat’ın gücü olmasa havaalanı, hızlı treni, tıp fakültesi Yozgat’a gelebilir mi? Onun için yeni dönemde Yozgat’ın Ankara’dan daha fazla imkan getirmesi için 4-0 önemli.”

YOZGAT’IN 5. VEKİLİ OLACAĞIM
“Ben hemşerilerimin bizim sesimizi kısmayacağına, sesimiz ses katacağına, gücümüze güç katacağına inanıyorum” diyen Bozdağ, Yozgat’ın 5’inci vekili olarak hizmet noktasında tüm mesaisini harcayacağını söyledi. 
Bozdağ, şunları söyledi: “İnşallah 4-0 olacaktır. Beşinci milletvekili olarak da ben çalışacağım. İnşallah beraber Yozgat için bu güne kadar devam edenleri tamamlamaya başlaması planlanan işleri de başlatacağız. 5’inci vekil olarak da Yozgatlı hemşerilerimiz bize fahri görev olarak verecektir. Ben de milletvekili arkadaşlarım Yozgat’a ne kadar ter döküyorlarsa benim de ondan fazlasını dökmek benim için namus, şeref borcudur.” 


Editör: TE Bilişim