Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen 8 adet tesisi hizmete açacak olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 14 tesisin de temelini atacak. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Yozgat halkına 105 milyon TL’ye mal edilecek 19 müjde açıklayacağı bildirildi.
Cumartesi günü Boğazlıyan ilçe merkezinde açılış gerçekleştirilecek ve temeli atılacak 22 adet tesisin 9 adeti gölet sulama projesi, 1 adeti içme suyu, 1 adeti tamamlama, 11 adeti ise taşkın koruma tesisinden oluşacak.
185 milyon TL’ye mal olacak bu tesislerle; 24 bin 750 dekar tarım arazisine sulama suyu sağlanacak, 17 milyon 500 m3 içme suyu temin edilecek, 2 ilçe, 3 bin 780 dekar tarım alanı ve 11 yerleşim yeri taşkından zararlarından korunacak. Ayrıca inşa edilecek göletlerde de 29 milyon 637 bin m3 su depolanacak.
2050 YILINA KADAR İÇME SUYU TAMAM
Temeli atılacak tesisler arasında yer alan ve yaklaşık 75 milyon TL’ye mal edilecek olan Musabeyli Projesi-Arıtılmış Su İsale Hatları, Depolar, Pompa İstasyonu ve Tayip Regülatörü projesi ile Musabeyli Cemil Çiçek Barajı’ndan Yozgat il merkezi, Organize Sanayi Bölgesi ve Yerköy ilçesinin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.
19 MÜJDE VERECEK
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile toplu temel atma ve açılış merasimine katılacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, ziyaret ettiği illere müjde verme geleneğini Yozgat’ta da sürdüreceği bildirildi.
Yozgat halkına 105 milyon TL’ye mal edilecek 19 yatırımın müjdesinin verileceği kaydedildi.
 Yapılan açıklamada müjdelerle birlikte son 1 yılda Yozgat’a 385 milyon TL’lik 35 müjde verilmiş olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim