Ailelerinden aldıkları harçlıkları Cacabey Meydanı’nda açılan fotoğraf sergisi alanına getiren çocuklar, yaptıkları bağışlarla duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Ortaokul öğrencisi Yasin Özalp, "Cacabey Meydanı’ndaki fotoğrafları görünce içim yanıyor. Ailemden aldığım harçlıkları çocuklar ölmesin diye gelip bağışlıyorum" dedi. Berra Ergül adlı öğrenci ise; kendisi yemek yerken lokmaların boğazına takıldığını belirtti. Ergül, "Savaşın çocuklarına üzülüyorum. Bazı insanlar ise fotoğraflara bakıp sadece geçiyor. İnsanlar bazen çok acımasız olabiliyor" diye konuştu.

savaş yardım (2)

Yozgat'ta emeklileri yaşatacak haber! Yozgat'ta emeklileri yaşatacak haber!

5 YAŞINDA SAVAŞIN ÇOCUKLARI İÇİN AĞLADI

Kırşehir’de bir yandan fotoğraf sergisine çocuklar harçlıklarını bağışlarken diğer yandan da 5 yaşındaki Ahmet Ersan’ın annesiyle izlediği savaş videosuna verdiği tepki sosyal medyada gündem oldu. Ersan, annesiyle yaptığı sohbette ’Çocuklar ölmesin, biz ölmeyelim’ diye ağladı. Savaşın çocuklar üzerindeki etkilerini anlatmak amacıyla düzenlenen fotoğraf sergisinde savaşın yol açtığı yıkım, göçler ve çocukların yaşadığı zorluklar yer alıyor.

savaş yardım (1)

"YETİŞKİNLER, ÇOCUKLAR KADAR DUYARLI DEĞİL"

Filistin’e Destek Platformu Sorumlusu Hikmet Kılıç, çocukların savaşa karşı daha duyarlı olduğunu açıkladı. Kılıç, "Bizi en çok çocukların davranışları duygulandırıyor. Çocuklar yetişkinlerden daha duyarlı. Yetişkinlerin çoğu açılan savaş fotoğraflarıma dahi bakmıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA