Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeni ile içme suyu sıkıntısının da baş gösterdiği Yozgat'ta, Yozgat Belediyesi tarafından dereden akan sağlıksız suyun pompalarla içme suyuna karıştırılması akıllara şehrin sağlıyla mı oynanıyor sorusunu getirdi. Şehirde isale bağlı olarak salgın vakalarının arttığı ortaya çıktı.
ACİL SERVİSE 60 SALGIN VAKASI GELİYOR
    65 bin nüfuslu kentte Yozgat Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran hastalardan büyük bölümünde salgın vakası olduğu tespit edildi.
    Hastane yetkilileri günlük ortalama 60 hastada genellikle parazit etkili salgın vakaları görüldüğünü ileri sürdüler. 
    Yetkililer; “Şehirde anormal giden bir şeyler var. Çünkü bir anda bu şekilde bir salgın vakasının insanlarda artması parazitin insanların ortak kullandığı bir şeyle yayıldığı gerçeğini ortaya koyuyor” dediler.
ÇOCUKLARDA DA
SALGIN VAR!
    İshale bağlı salgın vakalarının yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da görüldüğü ortaya çıktı.
    Yozgat Bozok Doğum ve Bakım Evi'ne gelen çocuk hastaların bir çoğunda da salgın hastalıkların gözlendiği belirlendi.
    Uzmanlar açıklamalarında çocuklarda ishale bağlı virüs tespit ettiklerini söylediler.
    İçme suyundaki parazitin salgın vakalarına sebep olabileceğini söyleyen uzmanlar, her geçen gün salgın sayısının arttığını söylediler.
SALGININ
KAYNAĞI NERESİ?
    Kentte bir anda artan salgın vakaları Muslubelen yokuşunda bulunan içme suyu dağıtım deposuna karıştırılan dere suyuna dikkatleri çekti.
    Arıtılmadan sağlıksız koşullarda içme suyuna karıştırılan dere suyundan gelebilecek virüslerin şehirde salgına neden olabileceği bildirildi.
    Konuyla ilgili dana önce açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, dere suyunu içme suyuna karıştırdıklarını fakat suyu kumlama yöntemi ile arıttıklarını belirtmişti.
   
Editör: TE Bilişim