Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, özellikle rektör seçimi sürecinde gündeme daha çok getirilen ‘Yozgatlı olan-olmayan’ ayrımının üniversiteye zarar vereceğini söyledi.

            “Kıymetli Yozgatlı Hemşehrilerim ile Hasbihalimdir” başlığı ile yayımladığı açıklamasında Yozgatlı bir öğretim görevlisi olarak hemşerilerine seslenen Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, kendisi de dahil tüm öğretim üyelerinin Yozgatlı olan ve olmayan şeklinde yapılan ayrımdan rahatsız olduğunu, üzüntü duyduğunu dile getirdi.

            Açıklamasında; “Üniversitemizin Tıp Fakültesinde görev yapan, Yozgatlı öğretim üyelerinden birisi olmam hasebi ile, eğer haddimi aşmak olarak kabul edilmezse, kıymetli hemşerilerimle bir hususta dertleşmek istiyorum.

            Uyarılarım kesinlikle bir kişiye, bir kuruma veya bir gazeteye cevap niteliği taşımamaktadır” şeklinde samimi bir ifade kullanan Yazar şunları kaydetti: “Bu ve benzeri tüm basın açıklamalarım (daha öncekiler dahil), kesinlikle kıymetli hemşerilerimi bilgilendirmek hatta, onların çok güçlü olduğuna inandığım sağduyularını, harekete geçirmek içindir. Konuşmamın başında belirtmek istediğim bir şey var ki, oda şu; kendisinden bahsetmeyi pek sevmeyen, egosunu ön plana çıkarmayan, hatta yazılarında ve konuşmalarında daima biz ifadesini kullanan bu kardeşiniz, bu seferlik prensibini biraz bozacak, şimdiden özür.

            Ahir ömründe, her zaman kendi memleketine karşı vefa borcu olduğunu hisseden, bunun için fırsat kollayan birisi olarak, Allaha ne kadar şükretsem azdır diye düşünüyorum. Çünkü; hayatımın son 1.5 yılında Üniversitemize gelme fırsatı, akabinde başhekimlik derken, kendimi bir anda hayalini kurduğum, özlemini çektiğim, memleketime hizmet etme fırsatı içerisinde buldum.

            Kıymetli hemşehrilerim, Tıp Fakültemizin hastanesi için söylüyorum; tüm öğretim üyelerini, ben dahil herkesi rahatsız eden bir tartışmanın artık olmamasını ve bitirilmesini istiyorum. Özellikle Rektörlük seçimlerine malzeme yapılmaya çalışılan bu konu, son derece üzüntü verici, derinliği olmayan Yozgat misafirperverliğini zedeleyen bir niteliğe maalesef giderek bürünmektedir. Eğer sizler öğretim üyelerini Yozgatlı olan – olmayan şeklinde ayırırsanız, tek amaçları halkımıza hizmet etmek olan kıymetli hocalarımızı üzmüş, hatta istemeyerek de olsa onları kırmış olursunuz ki; bu durum Yozgatlılara yakışmaz. Bu ifadelerimi, yıllarca başka memleketlerde yaşamış ve oralardaki hemşehriciliğin sıkıntılarını, psikolojik baskılarını bizzat hissetmiş, hatta; bu durumu aşmak için bulunduğu yerlerde Yozgatlılar derneklerine, maddi-manevi aktif katkılarda bulunmuş birisi olarak söylüyorum.

            Bu tartışma o kadar tehlikeli ki, mevcut öğretim üyelerimizi üzmesinin yanı sıra, gelmesini beklediğimiz bazı hocalarımızı, hatta idari üst personeli Yozgat'a gelmekten son anda vazgeçiren, son derce yanlış ve zararlı bir tartışma.”

            Yazar, açıklamasının sonunda şu mesajı verdi: “Son söz; aman dostlar dikkat, yanlışta oyalanacak vaktimiz yok, geliniz birlik olalım, tüm Yozgatlılar olarak, memleketimize gelen ve gelecek olan kıymetli öğretim üyesi veya başka hizmet sektöründen olan herkesi kucaklayalım ve onları kazanalım. Sağduyulu olduklarına can-ı gönülden muhabbetlerimle. İnandığım kıymetli hemşerilerime, sevgi ve muhabbetlerimle.”


Editör: TE Bilişim