Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Verem Hastalığı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Akif Karaarslan, hekimler, hemşireler, sağlık memurları ve daire çalışanları katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdür Vekili Mehmet Akif Karaarslan, ülkemizde halk arasında verem olarak bilinen tüberküloz hastalığının teşhis ve tedavisinin tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz yapıldığını, tedavide kullanılan birinci ve ikinci seçenek tüberküloz  ilaçlarının bakanlık tarafından temin edilerek, ücretsiz olarak hastalara ulaştırıldığını belirtti.
Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise, geçmişte halk sağlığını büyük tehdit altına alan bu hastalığın günümüzde tedavisinin mümkün hale geldiğini ifade etti.
Şükrü Çakır, tüm hastane ve sağlık kuruluşlarında bilgilendirme, tanı ve tedavilerin uzman hekimler tarafından yapıldığını ifade eden Şükrü Çakır,
“Valiliğimiz de halkımızın sağlığına son derece önem vererek, sizlerin yürüttüğü bu çalışmaları sıkı takibe almaktadır. Sizlerden isteğimiz halkımızın sağlığı için ayı fedakarlık ve özveriyle çalışmalarınızı devam ettirmenizdir” dedi.
Programda Tüberküloz İl Koordinatörü Doktor Elif Çeviker tarafından hastalıkla ilgili sunum ve bilgilendirme yapılarak, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle hastalığın anlatılacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim