Sahurda beyaz ekmek, reçel gibi tatlılar, şekerli çay, çeltik olmayan beyaz pirinç pilavı, patates kızartması gibi ürünler, hem oruçlu kimseyi çok çabuk acıktıracağını hem de sağlıksız olduğunu ifade eden Diyetisyen Elbay,

"Sucuk, salam, sosis, hazır çorba gibi ürünler susuzluğu artırır ve bağımlılık yaparlar. Şeker, tatlandırıcı ve bunları içeren petrokimya ürünü sözde gıdalar, acıkmayı ve susamayı hızlandırırlar. Az yemek değil, bilakis sağlıksız, niteliksiz ve çok yemek daha fazla acıktırır. Zeytin hususunda da dikkatli olunması gerekir ve 5-6’dan fazla tüketilmemeli. Çünkü zeytinlerin tuz içerikleri yüksektir ve susuzluk hissinin erken uyanmasına yol açarlar. Sahur sofrasının başlangıcını ve bitişini su ile yapılması gerekir” dedi.

Oruç tutanların gün boyu içmesi gereken suyu iftar ile sahur arasında tüketmesi gerektiğini ifade eden Elbay, “Çay, maden suyu, meyve suyu, gazlı içecekler, kola gibi içecekler vücudun su ihtiyacını gidermezler. Bu nedenle, iftar ve sahur arasında en az 2,5 litre su tüketmesi gerekir, çok terleyenler ve kilolular için daha fazla su içmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim