Yozgat’ta Devlet Hastanesinde 3’üncü Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesi 10 yatak, bir izolasyon odası ile birlikte 11 yataklı, 3 sorumlu hekim ve 18 hemşire ile hasta kabulüne başladı. Hasta yakınları için ayrıca bilgilendirme odası bulunmakla beraber, yoğun bakım odaları tek kişilik olup, hasta mahremiyeti en ince detayına kadar hazırlanmış durumda. 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca; “Kaliteli hizmet vermek hedeflerimiz arasındadır. Hastalarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sevk oranlarının azalması hasta mağduriyetini önemli ölçüde azaltacaktır” dedi. 

Mart ayından itibaren hizmete giren 3’üncü Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesinde bugüne kadar 221 hastanın tedavi gördüğünü belirten Kurca, yoğun bakım ünitesine genel olarak pnömoni, trafik kazası travmaları, sepsis, mantar zehirlenmesi, böbrek yetmezliği gibi vakaların daha çok geldiğini ifade etti.
Hastalara günlük üç kez bakım yapıldığını kaydeden Kurca, şunları söyledi: 

“Şampuanla vücut yıkama, silme işlemi, pansuman (gerekli durumlarda), kateter (sonda) değişimi ve bakımı, iki saatte bir pozisyon değiştirme, haftalık perine bölgesi, koltuk altı tıraş edilerek günlük yapması gereken ihtiyaçları karşılanıyor. 

Yoğun bakımlarda hastaların en son kaybetmiş oldukları kayıp duyu kaybıdır, bilinçsiz de olsalar, etrafındaki sesleri duyabiliyorlar. Yoğun bakımlarda yapılan çalışmalarda müziğin hastalar üzerinde olumlu bir etkisi ispat edilmiş durumdadır. Biz de hastalarımıza müzik terapisi yaparak, kalp atışları üzerindeki olumlu etkilerini görmekteyiz. 3.Basamak Yoğun Bakım da emeği geçen sağlık ekibimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim