Dr. Kayhan, diğer çeşitli rahatsızlıkları bulunan hastaların ise doktorlarına danışarak oruç tutmaları gerektiğini belirtti.
    Tansiyon hastası olupta, günlük bir defa ilaç almakla tansiyonu regüle edilebilen hastaların oruç tutmasında her hangi bir sıkıntı olmadığını ifade eden Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Bekir Kayhan, “Hafif veya orta şeker hastası olupta akşam ilaç alıpta şekerini kontrol altında tutabilen hastalarımızda oruç tutabilir, “dedi.
    Dr. Kayhan şöyle konuştu: “Oruç tutulurken dikkatli edilmesi gekeren en önemli şey besinlerini düzenli almaları gerekiyor. İftardan 15, 20 dakika sonra yemek ve daha sonrada ara öğün dediğimiz hafif atıştırmalar ve sahur yemeği ile birlikte günlük 4 öğün yemek yenmeli.
    Akşam yemeğini özellikle ağır yememek gerekiyor. Hafif bir çorba ile iftar yapıp. en az 10-15 dakika bekledikten sonra diğer yemekleri yemek daha sağlıklı.
Yemek sonrası sütlü tatlıları tercih etmek lazım. Çok yağlı ve ağır tatlıları tercih etmemek gerekiyor. Mümkün olduğu kadarda miğdeyi tam doldurmadan iftar yemeği tamamlanmalı.  Ramazan ayının bu sene yaza denk gelmesinden dolayı sıvı kaybı olacağından, bol sıvı almamız gerekiyor. Sahurda da börek, bazlama gibi hamur işlerini ve yağlı yemek türlerini önermiyoruz. Peynir, salatalık, domates, gibi hafif kahvaltı ürünlerinin tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Gündüz mümkün olduğu kadar 11:00 ile 15:00 arasında dışarı çıkılmamasını tavsiye ediyoruz”

Editör: TE Bilişim