Halk Sağlığı İl Müdürlüğü 3-9 Eylül tarihler arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle Cumhuriyet Alanı’na sağlık çadırı kurdu.

Çadırda görevli sağlık personeli Halk Sağlığı Haftasına vurgu yaparak, halkın sağlığını doğrudan tehdit eden ve önlem alınması gereken hastalık ve zararlı alışkanlıklar hakkında toplumu bilgilendirecek.
Çeşitli broşür, el kitapçığı ve yazılı yayınların yanı sıra sağlık görevlileri üç gün boyunca Cumhuriyet Alanı’nda boy ve kilo ölçümü yapıp bazı testler uygulayarak vatandaşların genel sıhhat durumunu da kontrol edecek. 
Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne ait sağlıklı yaşam çadırında özellikle kanser, obezite, ruh sağlığı, diyabet ve koah gibi hastalıklara dikkat çekilip, bunlardan korunma yolları, tedavileri ve erken teşhisleri hakkında bilgi aktarılacak.
Bunun yanı sıra zararlı alışkanlıkların başını çeken alkol ve sigaranın zararlarına vurgu yapılırken, anne adaylarına gebelik ile ilgili annelere ise anne sütü ve emzirme konularında uzman sağlık personeli tarafından rehberlik hizmeti verilecek.

Editör: TE Bilişim