Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, vatandaşların marketlerden ya da bakkallardan aldıkları gıdaların içeriğini ve kullanım tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

            Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, Ramazan ayına sayıla günler kala vatandaşların Ramazan ayı alışverişlerini şimdiden yaptıklarını belirterek, "Yaklaşan Ramazan ayı öncesi vatandaşlarımız Ramazan ayı içerisinde tüketecekleri gıdaları şimdiden tedarik etme yoluna gidiyor. Bu bakımdan gıdaların son kullanım tarihlerine çok dikkat dilmesi gerekir. Vatandaşlarımız tükettikleri ürünleri sorguluyor mu? Örneğin bakkal, market gibi alış veriş için gittiğinde, ürünlerin içerisindeki katkı maddelerini okuyor mu, ya da sadece kodları yazılan (EC) bu maddelerin ne anlama geldiğini üreticilere soruyor mu? O an içinde bulundukları, gıda tüketilen mekanlarda (restoran, lokanta vs) önlerine getirilen yemeklerin- içeceklerin sorgulamalarını yapıyor mu, üreticiye kullandığı malzemeler hakkında soru soruyor mu? Sofralarımıza gelen ve tükettiğimiz gıdaların, üretim öncesi ve üretimi aşamasında, tarlalarda, çalışan işçiler patronlarına kullandıkları hormon-katkı maddelerinin kanserojen etkileri hakkında soru soruyorlar mı?" dedi.

            Yazar, tüketicilerin, ambalajı üzerinde delikler, çatlaklar, yırtıklar bulunan olan gıda maddelerini almamaları gerektiğinin altını çizdi. 
Editör: TE Bilişim