Proje kapsamında görev alan 112 ekipleri, kış ve soğuk dinlemeden Yozgat ve merkeze bağlı köy ile beldeleri karış karış gezerek 112’nin önemi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğini öğrencilere anlatıyor.
Yozgat 112 ekipleri, proje kapsamında özellikle ilkokul öğrencilerini derslerde ziyaret ederek ambulansın insan hayatındaki önemi ve 112’nin kullanımı ile alakalı bilgilendirmelerde bulunuyor.
Bu kapsamda açık hava etkinlikleri ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık noktalardan vatandaşlara ulaşıp, kampanyayı aktarmaya çalışan ekipler, buralardaki çalışmalarının ardından okulları hedef aldı. Özellikle minik öğrencilerle buluşan 112 ekipleri, henüz okula yeni başlayan öğrencilere ambulansın trafikteki yeri ve önemi ile 112 Çağrı Merkezi’nin işlevi ve üstlendiği misyonu öğrencilere anlatıyor.
Kampanya kapsamında hazırlanan görsel materyaller ile okulları ziyaret eden ekipler, bu şekilde 112 ve ambulans bilincinin oluşmasını hedefleyip, amaçlıyor. Yozgat İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin,  13 Kasım 2015 tarihinde start verdikleri projenin halen devam ettiğini ve görevlendirilen ekiplerin, proje kapsamında hedeflenen hususları öğrencilere ve vatandaşlara anlatmaya ve aktarmaya devam ettiklerini belirtti.
Fatih Şahin, proje kapsamında sürücü kurslarında sürücü adaylarına, okullarda öğrencilere, stadyum, spor salonu ve alışveriş merkezlerinde vatandaşlara ulaşarak, 112’nin önemi ve ambulansların geçiş üstünlüğü noktasında, toplumda bir bilinç ve algı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 
İl Müdürü Şahin, “Şu anda ekiplerimiz okullarımızı ziyaret etmeye devam ediyor. Özellikle geleceğimizin teminatı gençler ve minik öğrencilerimize bu bilinci aşıladığımız takdirde, yarınlarımızda bu konuda daha hassas ve bilinçli bir toplum meydana gelmiş olacaktır. Tüm okullarımızda öğrencilerimize bu proje anlatılacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim