Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri Zabıta Müdürü Musa Baran ve Gıda Mühendisi Aynur Ersoy eşliğinde şehir merkezinde faaliyet gösteren lokanta ve restoranları denetledi. Yapılan denetimlerde lokantaların mutfakları ve bulaşıkhaneleri denetlenirken, lokantalarda çalışan personelin ise Hijyen Eğitim Sertifikası incelendi. 
Zabıta birimleri yapılan denetimlerde özellikle lokantaların mutfaklarında çalışan personelin bazı hijyen kurallarını ihlal ettiğini tespit ederek bu işletmelere uyarı ve ihtarda bulundu. Gıda Mühendisi Aynur Ersoy ise lokantalarda pişen yemekleri ve pişirildiği mutfakları kapsamlı olarak inceleyerek sıkı bir denetim gerçekleştirildi. 
İşletmelere bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyarı da bulunan Zabıta ekipleri, kusurlu bulunan işletmelerin kusurlarını Esnaf Teftiş Defteri’ne kaydederek bir dahaki denetimlerde aksaklıkların giderilmemesi durumunda uyarı ve ihtarları cezai işleme çevireceklerini iletti. Denetim hakkında bilgi aktaran Musa Baran “Rutin denetimlerimizden bir tanesini daha gerçekleştirdik. Halkımızın sağlığı birinci önceliğimiz olduğu için bu denetimleri sıklıkla gerçekleştiriyoruz. Ara vermeden tüm işletmeleri bu konuda mercek altına alıyoruz. Bu sayede işletmelerimizde kendine çeki düzen vererek, her an denetime hazır bir şekilde faaliyet göstermeye çalışıyor. Buda halkımızın daha temiz ve hijyenik koşullarda alışveriş yapmasına vesile oluyor” dedi.

Editör: TE Bilişim