Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca, Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda hastanede yatan çocukları unutmadı. Minik bedenler için dünyadaki en büyük hazine ve topluma faydalı birer insan olabilme adına dünyanın en güçlü silahı olan kitaplar miniklerin hasta yataklarında da baş uçlarında yer aldı.

Kitap okuyan toplumların gelişmişliği, dünya çapında geldiği konum ve insanlığa katkılarıyla her zaman en önde olduğu gerçeği ve bilinciyle hareket eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği haftaya özel yaptığı etkinlik ile hem önemli bir ayrıntıyı gün yüzüne çıkardı, hem de büyük bir sosyal sorumluluk projesinin altına imza attı.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter İsmail Kurca, Dünya Çocuk Kitapları Haftası sebebiyle okumanın önemine dikkat çekmek için hasta çocuklara kitap dağıttıklarını belirtti.

Kurca, Kasım ayının ikinci haftasınını ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ olarak kutlandığını ve bu haftanın amacınını çocuklara kitap okumanın önemini anlatmak ve ailelerde farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Genel Sekreter Kurca, “Bizde bunu hatırlamak için hastanemizde yatan tedavi olan çocuklarımıza çam sakızı çoban armağanı kitaplar hediye ettik. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak tüm herkesin görevi olmalı.

Kitap okuma alışkanlığı çok önemli . Bu bizim ileride yetiştireceğimiz çocukların dünya görüşünün daha iyi olmasını sağlayacak.  O yüzden “Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda” böyle bir farkındalık oluşturduk” dedi.

Genel Sekreterle birlikte kitap okuyan çocuklar;  evde de kitap okuduklarını ve kendilerine hasta yatağında kitap hediye edilmesinin hoş bir davranış olduğunu dile getirerek  Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği’ne teşekkür ettiler. Genel Sekreter İsmail Kurca, tüm çocuklara ve ailelerine geçmiş olsun temennisinde bulunarak ailelerle sohbet etti ve hasta yakınlarının dilek ve önerilerini de yerinde dinleyerek programını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim