Merkezin yapılacağı Şeyhosman Mahallesi'ndeki halı saha tesisi yıkılırken, aynı bölgedeki İŞGEM binasının daha sonra yıkılacağı belirtildi. Sürmeli Engelliler Derneği'ni ziyaret eden Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, engellilere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şehir içerisinde yapılan düzenleme çalışmalarında engellilerin de rahat edebilmesine yönelik düzenlemelerin yapıldığını belirten Arslan, 'Engelsiz Yaşam Merkezi ve Parkı' ile ilgili çalışmalara hava koşulları nedeniyle ara verildiğini, ancak önümüzdeki yıl tamamlanması planladıklarını söyledi. 
Belediye Başkanı Arslan, "Bu projeyle engelli vatandaşlarımıza bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Yalnız bu yaşam alanını sadece engellilerin kullanacağı bir kamp gibi değil, bütün vatandaşlarımızın yararlanacağı bir sosyal faaliyet alanı gibi olacak" dedi.

Arslan, engelli vatandaşların moral ve motivasyonlarını yükseltmek, hem de toplum içerisindeki engellerini kaldırmak adına başlatılan projenin yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alanda planlandığını ifade etti. Arslan, "Projenin içerisine aynı bölgede bulunan Lokman Eker Parkı'nı da dahil ederek futbol, basketbol, hentbol sahası ve tenis kortu inşa edeceğiz. Şu andaki yürüyüş yolunu büyüteceğiz ve tabanına da kauçuk yapacağız. Yürüyüş alanı 650 metre uzunluğunda olacak. Yolun üst kısmında da kullanım alanımız mevcut, oraya da otopark yapacağız. Bu alanı vatandaşlarımız için en güzel şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

Başkan Arslan, içerisinde ise 8 adet kamelya, 1 adet büfe ve engelsiz yaşam alanının bulunacağı merkezde, engellilerin zeka oyunlarını oynanacağı, oturup dinlenebileceği ve ihtiyaçlarını karşılayabileceği çok amaçlı sosyal tesisin de bulunacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim