Boğazlıyan Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Dr. Serkan Özkan, Grip Influenza A, B ve C virüslerinin neden olduğu viral bir enfeksiyon hastalığıdır dedi.
Gribin bakteriyel bir hastalık olmadığından öncelikle antibiyotiklerle tedavisinin mümkün olmadığını belirten Dr. Özkan, ateş, yaygın vücut ağrısı, öksürük gibi grip hastalığı belirtileri olan vatandaşların evlerinde istirahat etmelerini ve kalabalık ortamlarda bulunmamalarını, hapşırırken ağızlarını mendil ile kapatmaları gerektiği vurguladı.
Dr. Özkan, “Grip benzeri hastalığı olanlar da zor nefes alma veya nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, üç günden uzun süren yüksek ateş, koyu iltihaplı balgam, ishal ve kusma gibi belirtilerin ortaya çıkması halinde bu kişilerin mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmesi gerekir” uyarısında bulundu.
Hastalıktan korunmak için bazı uyarılarda da bulunan Dr. Özkan, sık sık ellerin yıkanması, kapalı ve kalabalık ortamların havalandırılmasına dikkat edilmesi ve hastalık belirtisi olan kişilerden uzak durulmasını tavsiye etti.

Editör: TE Bilişim