Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Yozgat Devlet Hastanesinde Türkiye’de ender olarak yapılan el cerrahisi ve mikrocerrahi işlemleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yusuf Sertan Çabuk tarafından yapılmaya başlandı. 

Çabuk yaptığı açıklamada; “Ellerimiz, temel ihtiyaçlarımızı karşılamak ve üretim yapabilmek için çok büyük öneme sahiptir. El fonksiyonlarını bozan başta yaralanmalar olmak üzere geçici ya da kalıcı pek çok sorun hayatımızı önemli ölçüde etkiler. Üst ekstremitede özellikle el ve el bilek kısmında kemik, kas, tendon, damar, sinir, bağ yapıları gibi birbirinden farklı yapılar aynı ortam içinde ahenk içinde çalışırlar. Çeşitli hastalıklar, travmalar, doğumsal problemler nedeni ile bu ahengin bozulduğu durumlar el cerrahisinin ilgi alanına girer. Parmak, el ve bilekte tendon tamirleri, sinir ve damar onarımları, parmak ampütasyonlarında replantasyon (uzuvların kopmalarından sonra canlılığının tekrardan kazandırılması, dikilmesidir) ile güdük onarımları artık hastanemizde yapılmaya başlanmıştır ” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca da konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Günlük yaşamımızda hızla artış gösteren iş kazası, trafik kazası, cam kesisi, düşmeler veya benzeri kazalar sonucu yaralanmış uzuvların tamiri, kopan parçaların dikilebilmesi mikrocerrahi yöntemlerle mümkün olabilmektedir. El cerrahi müdahalesinin Yozgat Devlet Hastanemizde yapılması Yozgat için önemli bir gelişmedir.”

Editör: TE Bilişim