Sorgun Devlet Hastanesinde günlük poliklinik yapmaya başlayan Uzman Dr. Halil Önder ve Uzman Dr. Nihal Güzelay yaptıkları açıklamada; inme, Alzheimer (unutkanlık), Parkinson (titreme, yavaş yürüme), Epilepsi (sara nöbeti), baş ağrısı (migren ve diğerleri ), kas hastalıkları (göz kapaklarında düşme, kol ve bacaklarda güçsüzlük, kas erimesi) alanlarında hizmet vermeye başladıklarını, bunların dışında özellikle Diabetes Mellitus (şeker hastalığı) gibi kronik hastalıklarda ya da uzun süre ilaç kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan ellerde ayaklarda uyuşma ve karıncalanma gibi şikâyetlere tanı konulduğunu ve hastalara gün içinde ciddi rahatsızlık veren bu şikâyetlerin tedavisi yapılabileceğini, diğer taraftan, Yozgat’ın tüm ilçelerinde felç (beyin damar tıkanıklığı, beyin kanaması) geçiren hastaların vakit kaybetmeden tanı ve tedavisi mümkün hale geldiğini söylediler. 
Nöroloji Uzmanı Dr. Halil Önder yaptığı açıklamada; kendisine Sorgun’da baş ağrısıyla gelen bazı hastalara Epilepsi, Parkinson hastalığı tanısı koyduğunu ve tedavilerine başladığını söyledi. Önder yaptığı konuşmada ayrıca ; “ Baş ağrısı, baş dönmesi, yürüme bozuklukları, kuvvetsizlik, ellerde titreme gibi şikâyet durumlarında polikliniğimize çekinmeden başvurmaları, toplum sağlığı ve yaşam kalitesinin artırılması açısından önemlidir” dedi.
Yozgat  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca ise şunları söyledi; “ Sorgun ilçemiz Yozgat’ın en fazla nüfus yoğunluğu olan ilçemiz olup, sağlık hizmetinde önemli bir yere sahiptir. Eksik branş doktorlarının atanmasıyla doktor açığı en aza indirilmiş durumdadır. Doktorlar branş olarak Bakanlığımız tarafından Türkiye geneli nüfus yoğunluğuna göre ayarlanıyor. Gönül ister ki Türkiye’mizde her branşta yeteri kadar uzman hekim yetişip, olması gereken sayısına ulaşsın. Son yapılan atamalarda Sorgun Devlet Hastanemize atanan birçok dalda uzman hekimimiz bulunuyor. Sorgun’da önemli gelişmelerden bir tanesi de nöroloji bölümün açılmış olmasıdır. Nöroloji polikliniğimizde; halk tarafından fazla önemsenmeyen unutkanlık, baş ağrısı, baş dönmesi, yürüme bozuklukları, kuvvetsizlik, ellerde titreme şikâyetleri de altta yatan önemli nörolojik hastalıkların tanısı konulmaktadır” dedi.
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Suat Hayri Gözübüyük de konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Son atamalarla Hastanemizde uzman sayısı hızla artmaktadır. Nöroloji branşında iki uzman hekimimizin göreve başlaması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Hastane yönetimi olarak tüm hekimlerimizin cihaz eksikliklerini hızla gidermek için çalışmaktayız. Nöroloji branşı eksikliklerinden EMG cihazının alımı için çalışma başlatılmış olup, hastanemizde görevlerine başlayan tüm hekimlerimize üstün başarılar dilerim.”

Editör: TE Bilişim