Ramazan ayında ağız bakımına her zamankinden daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirten Cevheroğlu yaptığı açıklamada; “ Ağız sağlıktan başlar cümlesini her zaman dile getirmemize rağman ülkemizde, en çok ihmal ettiğimiz yine ağız ve dişlerimiz oluyor. Bir çiviyi çakabilmek için de defalarca vurmak gerekiyor. Biz de eğitimlerimizi hız kesmeden vermeye devam ediyoruz.
Diş çürükleri, diş eti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Ağız içi herhangi bir enfeksiyon bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olur.  Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle neredeyse 17 saat aç kalınacak. İftar saati yaklaştığı zaman açlığın verdiği stresle yemeklere aşırı bir yüklenme olacak. Bu yemekler asitli ve ağır yemekler olmaması dikkat etmemiz gerekir. Yaz döneminde olunduğu için iftar yemeklerinin biraz daha hafif geçirilmesi hem vücut sağlığı hem de diş sağlığı açısından son derece önemlidir. Genellikle sahurdan sonra hemen yatıldığı için ağız içinde temizlenmeyen plaklar sebebiyle daha çok bakteri üreyebilir. Bu dönemde dikkat edilmezse, diş çürükleri de ağız kokusu ile birlikte artabilir. Yemeklerden sonraki 20-30 dakika oldukça önemlidir.
Bu süre içerisinde bakteriler dişlerde çürüme yapmaya başladığından, sahurda ve iftarda yemekten sonra mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Oruçlu olduğumuz gün içinde yeme içme fonksiyonlarımız azaldığından, tükürük bezlerinin ürettiği salgı ve tükürüğün yıkama kapasitesi azalır.Bu da bakterilerin üremesi ve diş çürüğünün oluşması için uygun ortam hazırlar” dedi. 
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca ” Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca ağız ve diş sağlığı bakımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi,farkındalığın artırılması,doğru alışkanlıklar kazandırılması ve ülkemizin ağız ve diş sağlığı konusunda ileri düzeyde olması hedeflenmektedir.Ağız ve diş sağlığı bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli etkinliklerimiz devam etmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim