Sorgun'da Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet veren Diş Tedavi Merkezinde hasta sayısı her geçen gün daha da artıyor.
     Diş Tedavi Merkezi sorumlu Hekimi Babür Cevheroğlu, hasta sayısının bu şekilde artmasının kendilerini şaşırtmadığını belirterek artışın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi. Cevheroğlu, Sorgun'un büyük bir ilçe olduğunu ve çevresindeki bir çok ilçeye de sağlık hizmeti verdiğini dile getirerek ''Biz burada ben dahil 11 diş hekim ile hizmet veriyoruz.
    Diş Tedavi Merkezimizin açılışının üzerinden iki yıla yakın bir zaman geçti. Ancak hala buna rağmen çevremizdeki çoğu ilçe sakinleri tarafından tanınmıyoruz. Şu an günlük hasta sayımız 300'ü geçmiş durumda.
    Özellikle, pazartesi ve salı günleri hasta sayımız daha da artıyor. Bir hekim yaklaşık 30 hasta almak zorunda kalıyor ki bu da bir diş hekimi için yüksek sayılabilecek bir rakamdır. Ancak biz hiçbir hastamızı geri çevirmiyoruz'' dedi.
     Cevheroğlu, perşembe günlerinde hasta sayısının düşük olduğuna dikkati çekerek, perşembe günleri Sorgun'un pazarı olması ve kalabalık olacağının sanılması dolayısıyla Sorgun merkezde oturan hastaların başka günleri tercih ettiğini, cumartesi, Pazar günleri saat 16.00'ya, mesai günleri de saat 24.00'e kadar nöbetçi bulundurduklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim