Kurca; “Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i, yani 1 milyardan fazla kişi çeşitli engelli durumuna sahiptir. Engellilik oldukça çeşitlilik göstermekte, nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış nedeni ile engelli sayısı da artmaktadır. Halkımızın sağlık düzeyini yükseltmek ve geliştirmek için bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik koşulları nedeniyle özel ihtiyacı olan insanların (yaşlı, engelli, aile içi şiddete maruz kalan kişiler, sokak çocukları vb.) korunması ve kendi ihtiyaçlarına uygun sağlık hizmetlerine kolay erişilebilirliğin artırılmasına yönelik faaliyetlerimiz yer almaktadır” dedi. 
Hastanelerde yenidoğan bebeklere doğum öncesi işitme tarama testi yapıldığını kaydeden Kurca; “Fenilketonüri; yani protein besinlerin sindirilmemesinde oluşan hastalık erken teşhis edilmezse zihnsel hasar bırakmaktadır. Her doğan bebeğimize bu fenilketonüri testi yaparak önlem almaktayız.Yine her bebeğimiz doğuştan kalça çıkığı muayenesinden geçmektedir.

Engelli vatandaşlarımız için, hastane koridorlarımız,hasta odalarımız ve lavabolarımızda düzenlenmeler yapılmıştır.Yine hastanelerimizde görme engelli vatandaşlarımız için onlara özel tasarlanan kabartmalı "Görme Engelliler İçin Temel Sağlık" adlı kitabımız bulunmaktadır.Görme engelli hasta ve vatandaşlarımız sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve temel ilk yardım bilgileri ile ilgili merak ettiklerini bu kitapta bulabilirler. Unutmayalım ki şu an engelli olmayabiliriz, ancak yaşamın her bir sonraki dakikasında engelli riski yaşamaktayız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim