GAZETEMİZİN sosyal medya hesaplarında günlük haber ve yazılarımızı paylaşıyoruz. Okurlarımız bu paylaşımlara yorumlarını bırakıyorlar. Elimden geldiğince okurların görüşlerini takip ediyorum.
Özellikle futbola ilgilisi olanlar interneti yoğun olarak kullanırlar. Takımlarıyla ilgili her haber ve yorum ilgilerini çeker. Haliyle, en fazla okur yorumunu Yozgatspor başta olmak üzere spor haberleri alıyor.
Burada insanımızın içindeki ince mizah anlayışı da ortaya çıkıyor. Bazı haberlere yapılan yorumlar o kadar yaratıcı ki, “Türk’ün aklıyla kim yarışır?” diye sormaktan kendimi alamıyorum doğrusu.
Mesela, geçtiğimiz gün “Rakiplerimiz de iyi değil” başlıklı spor haberimize yapılan yorumlar bunun en güzel kanıtı.
Yozgatspor teknik direktörü İbrahim Baş, haberde özetle “Takımımızın eksikleri var ama rakiplerimiz de iyi değil” diyor.
Bu haberimizin altına; “Hoca en azından bizim iyi olmadığımızı biliyor”, “O zaman hoca sen hiç antrenman yapma, hatta ben bizim halı saha ekibini getiriyim biz çıkak maçlara”, “Allah yardım etsin…” yorumlarını bırakan Yozgatspor taraftarlarının, takımlarını ne kadar yakından takip ettikleri ortada…
Neredeyse Yozgatspor ile ilgili tüm haberlerde taraftarların yorumları var. Hangi futbolcu ne durumda, hangi mevkiye futbolcu alınması gerek, hangi transfer doğru veya yanlış gibi takımla ilgili birçok konuda taraftarların yorumları gazetemizin sosyal medya hesaplarında mevcut.
Takip ediyorlar mı bilmiyorum ama etmiyorlarsa Yozgatspor’un yöneticileri bir baksınlar…
Sadece Yozgatspor için değil, bence gazetelere haber konusu olan tüm kurum ve kuruluşların yöneticileri yayınlanan haberlerin yanı sıra, okurların yorumlarını da takip etmeliler.
Bazı okurların yorumları, kurumlarla vatandaş arasındaki ilişkinin durumu hakkında ipuçları veriyor.
Ayrıca, vatandaşların o kurum faaliyetleri ile ne kadar ilgili oldukları hakkında da fikir sahibi oluyoruz.
Örneğin…
Yozgat’ta yapılan arkeolojik kazılardan 3 tanesinin yabancı, 1 tane kazının ise yerli ekipler tarafından yapıldığını öğrenmiş ve bu haberi “Kazılar yabancılara emanet” başlığıyla okurlarımıza duyurmuşuz.
İl Kültür Müdürü Metin Halıcı, “Ne yazık ki yabancıların yerine tam bir alternatif geliştirilebilmiş değil. Müze müdürlükleri ve üniversitelerimiz bunların alternatifidir aslında…” diyor.
Burada bir parantez açayım.
Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümünün Yozgat’taki kazılara öncülük edip, yıllardır süregelen tarihi kazılardaki yabancı arkeolog alışkanlığını bozması gerekmez mi?
Bizim arkeologlarımız, hocalarımız dururken, yabancı ülkelerden gelen arkeologlara bize miras kalan tarihi neden emanet edelim ki?
Bakın, bu habere yapılan yorumlar da söylediklerimi destekler nitelikte; “Bizim arkeologlar ne halt ediyor. Kesin bu yabancılar bulduklarının yarısını kaçırıyorlardır…” diye yazmış bir okurumuz…
İşte böyle…
Bizim yazdıklarımızla okurlarımızın yorumları örtüşüyor. Çünkü biz okurlarımızın ve takipçilerimizin yorumlarına önem veriyoruz, dikkate alıyoruz. 
Aynı şekilde, haber ve yazıların muhatabı olan kurum yöneticilerinin de vatandaşların yorumlarını dikkate almalarını tavsiye ediyorum.
Yapılan hizmetlerin geri dönüşünü görmeleri ve daha kaliteli hizmet vermeleri açısından bunun faydalı olacağını düşünüyorum.
Selametle…