Askeri darbeyle iş başına gelen zorbacı Abdülfettah el- Sisi ve yandaşları Mısır da katliama başladı.  Darbecileri sokağa dökülmeye davet eden Sisi İç Savaşı körüklemek ve Müslümanları kardeş kurşunuyla kırdırmak için seferber olmuş durumda..
Önceki gün Mısır İskenderiya el- Kaide İbrahim Caminde toplanan Müslümanlara ve Rabiatül Adeviye Meydanında toplanan Müslümanlara silahlı saldırıda bulunulmuş 200 ün üzerinde insan Şehit edilmiş, 4500!ün üzerinde insan da yaralanmıştır. Bu endişe verici gelişmelerin Mısır halkı üzerinde baskı ve zulüm kurmayı hedeflediğini ifade etmeliyiz.
Darbe yanlısı ve Baltacılar ismiyle duyurulan silahlı ve eli kanlı zalimler Mısırı kan gölüne çevirmiş durumdadır. Müslüman devletler üzerinde oynanan  oyunlar endişe verici konumda olup tüm Müslüman dünyasını tehdit etmektedir.
Halkın büyük bir desteği ile seçilmiş, halkın güvenini almış bir iktidarın askeri darbeyle yönetimden uzaklaştırılmış olması son derece üzücü ve baskıcı bir politikanın eseridir. Her şeye rağmen Hürriyeti ve demokrasiyi savunun güçlerin suskun kalmasını kınıyoruz Demokrasi dışı darbeci anlayışı da kınıyoruz.
Halkın iradesine saygı duymayan, demokrasiye darbe indiren zalim zihniyetlere şiddetle karşı çıkmamızın gerektiğini vurguluyoruz. Türk ve Müslüman dünyasında iç savaş, kargaşa çıkarıp kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen kapitalist ve Yahudi zihniyeti kınıyoruz. Müslüman kanı dökmekten zevk alan, kardeşi kardeş kırdıran bu emperyalist güçler ne yazık ki her dönemde devreye giriyor ve ülkelerin kaderiyle oynuyorlar.
Ortadoğuyu, Arap Dünyasını, Müslüman âlemini karıştırmaktan zevk alan bu emperyalist güçler insan kanı dökmekten de zevk duyuyorlar. Yeter ki dökülen kan Müslüman kanı olsun onlar için bu düğün bayram gibi bir şey...
Yeri gelince insanlıktan dem vuran, insancıl olduğunu söyleyen ve barış, kardeşlik, hürriyet nutukları atan bu zalim zihniyetin sahipleri Müslüman ve Türk kanı dökülmesinden zevk alıyorlar. Zalimliklerini ortaya koymaktan de  çekinmeyen Emperyalist güçleri şiddetle kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade ediyoruz.
Yasal ve  demokratik yöntemlerle iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanını darbeyle devirip kan dökmeye başlayan ve çağrılarla halkı iç savaşa davet eden zihniyetin Emperyalist güçlerle bir anlaşmasını mı var acaba..? Yıllardır Müslüman dünyasında otorite olan, İlmin ve Araştırmanın liderliğini yapan Mısır gibi bir ülkenin iç savaşa sürüklenmiş olması hepimizi düşünmeye  ve uyarmaya yetmelidir.
Son yaşanan hadiseler Mısır Müslümanları adına endişe verici gelişmelerdir. 200’ün üzerinde Müslümanın katledilmesi, 4500 üzerinde insanın yaralanmış olması üzücü üzücü olduğu kadar da elem verici, bir hadisedir.
Merak ediyoruz şimdi, hür dünya, Batı, Amerika, İngiltere hürriyetin ve bağımsızlığın beşiği olduğunu söyleyen ülkeler niçin duyarsız kalıyorlar? İnsanın aklı zonkluyor..Arkadaş bunlar insan değil mi? Muhammed Mursi’nin ne günahı var? Darbeci askeri zihniyet batı ve hür dünya tarafından nasıl  alkışlanıyor?
İnsanlığa uyanın uyanın demek için daha ne bekliyoruz. Ey Müslüman dünya uyan ve kendine gel…Ey Türk İslam Alemi uyanın ve kendinize gelin…Daha ne kadar zulme seyirci kalmaya devam edeceksiniz?
Toplu katledilen Müslümanlar var, yakılan yıkılan evlerinden sürgün edilen Müslümanlar var. İslam Alemi kan ağlıyor, insanlık alemi kan ağlıyor..İnsanlık yerlerde sürünüyor, daha ne kadar seyirci kalacağız söyler misiniz?
Katliamları zulümleri izlerken tüyleriniz diken diken olmuyor mu?. İnsanlığımızdan, Müslümanlığımızdan utanır hale geldik. Seyirci kalmayı Müslümanlığımıza yediremiyoruz. Bu çığlıkları, bu feryatları daha ne kadar duymazlıktan geleceğiz.
Televizyonları başında internet sayfalarında izlediğimiz haberler,  bizi uyandırmaya yetmiyor mu? Mısırı kan gölüne çeviren darbeci zihniyeti kınıyoruz ve Yüce Allaha havale ediyoruz. Kardeşlerimize diyoruz ki: şahadetiniz mübarek olsun…Mevla yar ve yardımcınız olsun…Zalimlere de deriz ki: Allah sizi ve zihniyetinizle birlikte kahreylesin!...