Yozgatlı aşçılar ve pastacıların kurduğu dernek Yozgatlı lezzet ustalarını bir çatı altında toplamayı hedefliyor.

Yozgat’ta aşçılık ve pastacılık mesleğine ilgi duyanlara karşı aşçılık mesleğini sevdirmek, meslek ahlakını geliştirmek, ve Yozgatlı aşçıların kişisel gelişimi ve Yozgat mutfağının gelişimine destek vermek amacıyla kurulan dernek il içi ve il dışı etkinliklere katılarak Yozgat’ı temsil edecek.

İlk etapta 8 Yozgatlı ve Bolu Mengen’li aşçının bir araya gelerek kurduğu Yapader, kısa zamanda büyüyerek üye sayısını ve faaliyetlerini büyütmek istiyor. Yozgatlı aşçıların bir araya gelerek kurduğu dernek, İç Anadolu Aşçılar-Pastacılar Federasyonu “İÇANAPAFED’ ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu “TAŞPAKON’a da üye olarak federasyon ve konfederasyon üyesi bir dernek statüsüne sahip.

Dernek Başkanlığı görevini yürüten ve 12 yaşından bu yana mesleğin içinde olup, 21 senedir aşçılık yapan Grand Ser Otel Ustabaşısı Mustafa Çetin, kuruluş sürecini tamamlayan derneğin kısa zamanda faaliyetine start verdiğini ve bu kapsamda 15-16 Ağustos’ta Bolu Mengen’de yapılacak olan Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nde Yozgat’ı temsil edeceklerini açıkladı. 

Dernek Başkanı Mustafa Çetin, “ Derneğimiz yeni kurulan bir dernek ancak biz hemen faaliyete geçerek il olarak Mengen’de ki festivalde Yozgat’ımızı yöresel yemekleriyle temsil edeceğiz. Uzun vadede büyük ve kapsamlı faaliyetler ile Yozgat mutfağına katkı sunmayı ve bu mesleğe sevdalı, yetenekli, maharetli Yozgatlı lezzet ustaları çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yerel yöneticilerimizden ve ilgililerden de destek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim