Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ziya Avşar iki yıl boyunca gerçekleştirdiği ‘Mesnevi sohbetleri’ni ‘Aşk Meclisi’ ismini verdiği bir kitapta topladı. Avşar, kitabını bir imza töreni ile okurlarına tanıttı.

            Bu güne kadar yayınlanmış üç önemli eseri bulunan Doç. Dr. Ziya Avşar, insanlığın manevi dünyasına temas edecek, okuyana büyük bir ruhani lezzet katacak ‘Aşk Meclisi’ kitabını Abide İşhanı’ndaki Sahafta düzenlediği imza günü ile okurları ile buluşturdu.

            Okurlarının büyük ilgi gösterdiği imza gününe MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, MHP Milletvekili Aday adayı Aslan Kütükçü, Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, Bozok Üniversitesi’nden çok sayıda öğretim görevlisi, öğrenci ve okurun ilgi gösterdiği imza gününe küçük çocuklarıyla birlikte gelen anne-babaların da katılması renkli görüntüler oluşturdu.

            Aşk Meclisi ismini verdiği eserini büyük bir heyecanla okurları için imzalayan Doç. Dr. Ziya Avşar, kitabının takdim bölümünde eserin içeriği ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yozgat’ta hemen bir irfan meclisi kurup haftalık mesnevi sohbetlerine başladım. Elinizdeki bu kitap, iki yıl boyunca yaptığımız bu sohbetlerin yazıya geçirilmiş halidir. Kitapta konuşma dilinin yalın ve samimi havasını özellikle muhafaza ettim. Zaafları da meziyetleri de konuşma dilinden geliyor.

            Kitabın bölümleri derslerden oluşuyor. Her derse içeriği uygun bir başlık verildi. Bu kitabı okuyanlar Mesnevi’nin üçüncü sınıfına geçmiş olacaklar. Derslere devam edilecek, ta ki Mesnevi mektebinden hep beraber mezun oluncaya kadar.”

            Toplam 315 sahifeden oluşan Aşk Meclisi, 26 konu başlığı ile okurlarına önemli bilgiler sunuyor.

Editör: TE Bilişim